Rosa Elefanter och Röda Kräftor

Ännu en helg har passerat och det med samma bravur som i vanlig ordning. Fredagen började på Carros och hennes pojkvän Johannes som är här på besök, hotellrum. Sedan lyxade vi till det och tog en limosine till ett ställe som heter Pink Elephant. Första gången jag var där, helt ok ställe men inte mer än så.. Väldigt litet och dålig musik.
Upp i vettig tid på lördagen för att gå på The sex and the city tour. Överraskande roligt. Sjukt häftigt att se och vara på alla platser de varit och spelat in på. Var bla. i sexaffären där de köper "the rabbit", på baren "Scout" som Aidan och Steve öppnar.. baren heter inte Scout utan något annat, minns inte namnet.. var på en stor fin asiatisk restaurang där Big och Carrie har sin rehearsal dinner i the movie, på cupcakestället där Carrie och Miranda står i kö för att köpa cupcakes osv. osv..:)
Hem och fixa till oss för en mini-kräftis som vi fått Ann och Jonna att köpa grejer till fastän de inte äter kräftor själv (jag vet, galna människor!) UNDERBART!!!!! Trodde inte jag skulle få några kräftor i år men så äntligen! Fantastiskt gott!
Upp i vettig tid idag igen.. (vettig tid är typ 10.30 istället för 12.30 som det brukar bli på helgerna) för att turista lite mer. Gick på The Metropolitan museeum. Massa konstverk och antika grejer de hittat. Blev faktiskt mer och mer inressant ju länge man gick där inne och fick chansen att känna sig lite konstlärlig och intresserad:)
Utöver alla konsverk blev det lite kändisspaning! Fick syn på Anne Heche ni vet hon som spelar mot Harrison Ford i 6 dagar och sju nätter. Första riktiga kändisen jag sett här. Tog bara 7 månader men there is more to come!

Ja.. det var väl allt för nu! Imorogn har jag fått i uppdrag att städa hela källaren. Det suger..


Vårt svenska blonda gäng.. Kan tro vi får många blickar. Inte ofta amerikanerna får se så många blondiner på ett och samma ställe! Haha!

 

Saknar er där hemma! <3


Today is a good day

Har ju som många av er redan vet varit lite nedstämd på sistone pga hemlängtan, men idag har det varit en riktig härig dag. Ni vet en sån då man känner allt livet är underbart och allt verkar vara så enkelt..
När jag då kommer hem vid 4 tiden och får se ett paket med avsändare "Rosanna Sjöbergh" blev jag helt till mig!! Slet upp paketet med Lexi brevid som också var nyfiken på var det kunde vara. För nyfiken när hon skulle hjälpa mig och öppna och tog upp grjejerna före jag hann se dem. Hade lust att säga "HALLÅ, STOPP! Det här är MIN grej, låt mig få öppna detta och få ta upp sakerna själv. Jag vill vara den första som ser vad jag fått!!!" Men det går ju inte riktigt till ett litet nyfiket barn... 
Här är var vad jag fick:2 tidningar, Malaco Salt och Blandat, Turkisk Peppar, Zoo, Fruxo, Pim-Pim, Salta katten, Marabou Daim, Lakrits Knäck, Lakrisal, Svenska lantchips, dipmixer, badylotion och inte att förglömma, en hederlig svensk guldpeng (10kr) :)


Assnyggt linne från Thailand!:)

Än en gång!! TACK SÅ JÄÄÄÄVLA MYCKET VÄRLDENS BÄSTA ROSANNA!!!

Från det ena till det andra. Lexi har precis kollat på Mamma Mia (filmen) och går nu runder och sjunger alla Abba låtarna. Inget mig emot, jag lär henne gärna lite svensk pop-kultur!:) Satt idag och kollade olika musikklipp från filmen på Youtube, med henne. Där sitter jag i min svenska Abba-värld när hon kläcker ur sig: "She´s really good, she should be in the Abba-band and sing their songs.." och syftar på huvudrollen i filmen.
Nej dra mig baklänges, det borde hon minsann INTE! Att vilja amerikanisera Sveriges största stolthet, bandet som hela svenska folket baserar all sin musik på, musiken vi är uppväxta med och som vi kan låttexterna på om vi vaknar upp mitt i natten, är att trampa vartenda svensk på tårna. Hon gjorde verkligen den tvättäkta svensken i mig upprörd genom att tycka att de "omgjorda" varianterna låter bättre än orginalen..
INTE OKEY.


Staffan och Rosanna! Remixen med Imogen Heap heter Jason Derulo - Whatcha say

Syrran kämpar på

Är beundrad över hur stark min lillasyster verkar vara. Kan inte i min vildaste fantasi tänka mig hur hon har det, men jag vet att du kommer klara det här!! Skänker en tanke till dig Natha!

www.peloma.blogg.se blir stolt över henne när jag läser vad hon skriver!


Hundjävlar

Som sagt..
Kommer till sommarhuset och blir överlycklig över att där finns hundar. Saknar ju djuren (katterna) där hemma! Börjar gosa med hundarna och blir illa kvickt påmind om varför jag hatar hundar.

Luktar fruktansvärt äckligt om händerna när du klappat dem. Stinker analhål gör dem (hundarna alltså). Dreglar gör de jävlarna. Hela köksgolvet är blött efter att de varit där och druckit eftersom varenda hund verkar ha hål i hakan. Hundhår överallt!! Sätter man sig och äter eller fixar mat i köket har man en blöt hundnos inom 2 sek som är så nära ens mat att man får kvälningar.
Men det värsta var nog ändå när jag skulle sova första natten. I brist på uppmärksamhet börjar fanskapen skälla. Trodde de skulle trötta efter iaf nån timme, men nej.. De fortsätter ihärdigt HEEELA NATTEN!! Hade jag haft ett gevär had ejag nog fan i mig gått in och skjutit dem. Varsitt skott i nacken och gjort slut på lidandet. Saken är att de är så gamla så de dör när som helst ändå. Den ena kan knappt gå pga ledproblem och den andra kan inte höra.. 
Win-win situation, tycker ni inte..?  

Avalon & Atlantic city


I
tisdes sattes jag på bussen med destination Avalon i Jersey Shore där familjen lånar ett sommarhus av en vän. Mormorn och barnen var redan där, så de hämtade upp mig på hållplatsen.
Vilken fridfull idyllby säger jag bara!! En underbar sommarby (ungefär som Båstad skulle man väl kunna gämföra det med) med hus större än det största lyxhuset i Sverige (nästan) och dessa är bara deras sommar"stugor". Kvinnan familjen lånar huset av har fyra(!) hus utspridda utöver U.S of A. Detta huset har hon haft till salu i 3 år utan ha fått ett bud hon är nöjd med. Hon säger att hon väntar tills hon får ett bra bud eftersom hon ändå inte behöver pengarna.. Då har man väl för mycket pengar..? 
Hur som helst. Resterande tisdagen latade vi oss bara på stranden och på onsdagen åkte vi till ett nöjesfält i närheten.


Mormorn och barnen i kö.På torsdagen tog vi det bara lugnt på stranden igen och på kvällen tog jag med barnen på minigolf.


Barnen fjantar sig på vägen hem. Lägg märke till hur snabbt det blir mörkt här!! Detta är ca. 25 min mellanrum då bilderna är tagna. Ser dock lite mörkare ut än vad det är på denna sista, men ändå..

I fredes kom Maria och joinade oss och på kvällen gick vi ut och åt med familjen. Jag beställde FISK! SOM JAG HAR SAKNAT DET ELLER!?! Det var såååå gott!!!
Efter det gick jag och Maria ut på en bar i Avalon named The Princeton.


The Princeton


På väg hem..


..tog jag ett foto på det här huset. Grannens sommarhus. Jadu.. pengar i överflöd...
Påväg från stranden för att äta sushi på lördagen.

På kvällen åkte vi in till Atlantic City men tyvärr har jag inga bilder därifrån eftersom vi bara tog med Marias kamera. Men vi hade det jätteroligt!! Provade på att spela på en automat, ni vet en sån man drar i en spak på sidan.. Ingen av oss hade en jävla aning om hur man skulle göra, så vi tryckte på lite knappar och droglite i spaken och vips hade vi förlorat $5. Men vad gör väl det, nu har vi provat det:)
Kommer garanterat åka dit och stanna över en helg för tyvärr hann man ju inte se så mycket på en kväll/natt. Var dock häftigt att vara på ett riktigt Casino, det såg ut precis som i Tv-serien Las Vegas, fast Danny Mccoy var inte där. Stort minus;)

På söndagen skulle jag och Maria ta bussen tillbaka hem och inte förrän vi står och väntar på bussen bestämme rjag mig för att dubbelchecka tidtabellen.. Upptäcker till min stora fasa att jag kollat fel på tabellen, SOM VANLIGT!! Kollat på veckodagar istället för söndag.. Nästa gick inte förrän 9 (klockan är nu 5.30) och hade vi tagit den hade vi varit tillbaka i NY kl 1 på natten och varit strandsatta där eftersom tågen slutat gå då. Får ringa mormorn som besvärat skjutsar oss till staden brevid för att det går en buss 7.09 därifrån. Slutet gott allting gott, men är det inte Erica i ett nötskal eller!?
Aja... här följer lite bilder från huset. Tyvärr glömde jag ta foto utifrån på huset. Det var väldigt fint, men det får jag bevara i mitt minne:)


Mitt och Marias rum


köket


Vardagsrum ihop med köket


Usikten från en av balkongerna..


..från andra hållet


Sist men inte minst (jo det var nog minst) badrumsskåpet. Blev mäkta imponerad när jag öppnade det. What can I say. Var sak har sin plats helt enkelt!

I huset bodde än en katt och två hundar och jag blev super exalterad när jag fick syn på hundarna.. vilket varade i ca 5 min. Men det tar jag imorgon. Nu är det sängdags och jag är superduper trött.

Slut på böleriet nu.

 Idag pratade jag ju med Natha, min lillasyster för första gången på ca 5 månader. Mamma är och hälsar på henne just nu och kopplade upp på Skype för att vi skulle kunna prata med varandra. Natha visste inte om våra planer så när hon först fick se mig började hon gråta som bara den... vilket fick mig att börja gråta som bara den. Mycket gråtande nupå sistonde känner jag..
Det var i alla fall en helt annan tjej jag pratade med i jämförelse med för 5 månader sedan. Allt går så bra, hon har mognat, har framtidplaner, ser frisk och glad ut och firar nu att hon varit ren i 90 dagar!!:D
Samtalet kändes lite stelt ibland, men härligt att höra hennes röst igen fast med annat innehåll i vad hon säger:) Det var nevöst för både henne och mig men det var verkligen kul att se en frisk Nathalie. Henne har jag inte sett på nästan tre år nu.. Skönt att ha dig tillbaka. Jag älskar dig och stöttar dig i allt du gör! Hoppas du vet det!

Imrogonbitti bär det av till Jersey Shore och på fredag ansluter Maria sällskapet tillsammans med Doug och Jennifer. Under veckan kommer det bara vara jag, barnen och mormorn. Ska bli så himla kul:)
Tyvärr kommer jag nog inte ha tillgång till någon dator så vi hörs helt enkelt om en vecka mina vänner!
Sköt om er allihopa!
KRAM!!


Jag saknar er där hemma som fan!!

Längtar faktiskt hem som 17 för tillfället!! En ganska väntad reaktion efter det att Staffan åkt.. Jag saknar att bli omhändertagen av Staffan, jag saknar min underbara hönsmamma, jag saknar hemmafesterna i Rebeccas lägenhet, jag saknar Rosanna, Victors dans, Jockes klychiga kommentarer, Karolinas glada skratt! Jag saknar Ps sarkastiska skämt och jag saknar Santos, lille goobbeen!! Jag saknar huset i Strövelstorp, min yra pappa och visa Kristina. Jag kan TILL OCH MED sakna Aias lite ibland (jag som hatar hundar).. kan sakna promenaderna bakom skolan utmed åkrarna med honom, där känns så fridfullt.. Jag saknar Stattena trots att jag inte känner halva laget längre.
Jag saknar min bil som egentligen är för jävlig nu på sommaren utan AC. Jag saknar jobbet på Ikea fastän jag gick upp tidigt i ottan och jag kan sakna att torka skit på McNeil (kanske inte just den delen då jag torkar skit, men jobbet).
Ja.. för tillfället vill jag faktiskt hem..

Men i veckan han jag faktiskt en del att se fram emot, vilket kommer väldigt lägligt.
Imrogonbitti åker jag till ett strandhus som familjen brukar låna av en vän till dem. Det ligger i Jersey Shore i Avalon, ca 3 timmar här ifrån och det ska bli sååå skönt/härligt att få bada i havet och ligga på en sandstrand.
På onsdag åker vi sedan till ett nöjesfält med barnen så det ska bli kul! Förhoppningsvis kommer Maria på fredag och stannar med oss över helgen. Tanken är att vi ska till Atlantic City som inte ligger långt därifrån och festa loss där lite.
Det ska faktiskt bli kul:)

Nu ska jag till poolen pch lata mig och läsa Veckorevyn som Staffan tog med sig till mig:D STOOR lycka!!

EN MASSA KRAMAR TILL ALLA ER DÄR HEMMA!

Tårarna bara rinner..

Nu sitter jag här och storgråter.. ungefär som när jag tar ifrån Peter sin efterrätt för att han varit olydig. För er som inte vet, så gråter man rätt rejält då.
Staffan - min stora kärlek och min bästa vän - åkte hem idag. Vet inte riktigt när vi kommer ses nästa gång men jag vet att det kommer dröja betydligt längre än vad jag hade önskat. Helst hade jag ju velat att han kom tillbaka redan imorgon! Ibland undrar jag hur jag har hjärta att vara ifrån honom.. men våra underbara två veckor tillsammans har gjort mig övertygad om att det alltid kommer att vara vi, oavsätt!! Jag älskar dig Staffan! Du och Jag.

Blandat i all sorg ligger också lite glädjetårar. Eller mycket glädjetårar skulle jag vilja påstå! Var precis inne på systers blogg som hon tagit upp igen. Den fick mig att stortjuta.. http://peloma.blogg.se/ 
Jag har aldrig kännt mig närmare henne trots att vi aldrig varit så långt ifrån varandra. Jag kunde inte vara en stoltare storasyster än vad jag är just nu. Du lyckades and yet there is more to come!
Imorgon ska vi prata med varandra (över Skype) för första gången på ca 5 månader.. Jag är nervös måste jag erkänna, men glad.. och förväntansfull!

"Jag kan knappt fatta att det är sant. Du är så långt borta och så länge. Jag har redan så mycket tid jag vill ta igen med dig. Jag saknar dig redan. Mamma frågade om jag kände att jag fick säga tillräckligt HejDå för detta. Jag svarade: Nej jag tror inte man kan säga tillräckligt HejDå för detta. Det som räknas är att jag vet att du älskar mig. Och att jag älskar dig. Och att vi båda vet det... Sen kan man ta hur många varv runt universum som helst utan att det förändras. Puss din lillasyster.
Ps. Jag ska kämpa med mig själv, jag ska göra min storasyster stolt, kan knappt bärga mig. En dag ska världen få se mig och min potential. Ds

Du lyckades!!

Back on track

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här, men jag är helt uppslukad av Staffan så det kommer nog bli lite dåligt en vecka till..
Igår var vi ute i New York och partade allihopa. Nikki Beach blev det och VIP-bordet med gratisdrickan gjorde nog Staffan lite överexalterad. Blev lite mycket för det lilla livet och idag har han inte varit på topp direkt om man säger så.. Men vi hade väldrigt roligt!!:)Tidigare i veckan var vi och bowlade. Staffan vann STORT! Störigt stort...

Också har han smakat Sushi för första gången. Till min stora lycka gillade han det!:)7Också har det blivit en massa poolhäng i veckan:)
Lägg märke till FIlippas jättar till tår som drar ner den romantiska faktorn ofantligt!

Nästa vecka gör vi New York:)

Nu ska vi snart iväg på en födelsedagsmiddag hos en brasiliansk tjej och efter det blir det film-mys hos FIlippa.

So long!:)


JIPPI!

Titta vem som står i MITT rum just nu!!!!!

(Benjamin-tumme)

Nu ska vi iväg och spela tennis, sen hämta upp barnen vid tre och sen lata oss vid poolen:) Vad som händer ikväll återstår att se:)
KRAM på er!

Fullt ståhej på 86 Hillcrest Dr.

Lexi har födelsedagskalas idag. 7 år fyller det lilla livet den 12 Augusti.
Helt sanslöst hur 8 sjuåringaar kan vända upp och ner på ett hus så det ser ut som att en explosion slagit till. Det är ett all-girls-party och jag undrar egentigen vilket som är värst; all-girls eller all-boys. Jag gissar på det förstnämnda. De har dekorerat cupcakes men frosting, M&Ms, strössel och allt möjligt dekorativt i sockerväg, målat sina små, näst intill obefintliga naglar och satt på små diamanter och gjort armband.
På två timmar har köket förvandlats från kliniskt rent till svinstia.. Nu har de flesta av alla brats till vänner gått - alla utom tre som stannar för sleepover.
Jag flyr fältet och sover hos Filippa inatt, efter en natt på stan.
Jag längtar INTE tills jag blir mamma, thats all I can say.


RSS 2.0