Min tid i Sverige

Då var jag tillbaka igen.

Hur känns det?

Ja, det känns som att mina 9 månader kvar här inte är särskilt långt alls. Det är trots allt bara en graviditet och det har ju StinaLee som bara är 23 år redan gått igenom utan att man ens hann lägga märke till det. Så 9 månader är egentligen ingen tid. Däremot känns 6 månader betydligt längre. Det är 6 månader kvar tills jag träffar Staffan nästa gång och det känns som ett helt halvt års väntetid. Som att stå i kö till att åka en rolig berg-och-dalbana i ett helt halvår.. Så känns det just nu!


Men min tid hemma var helt underbar!!

Höjdpunkterna var:

(förutom att träffa familj och vänner såklart, vilket var syftet med hela min hemresa)

Resan till Gotland och återseendet av Natha



Min älskade syster är tillbaka, fri från drogen.

Det var helt underbart att komma dit och se hur hon har det och få uppleva vilka underbara människor hon är omringad av. Det var fullt av tårar när vi först såg varandra och kramade om varandra och för första gången på länge är vi på samma plan.

Jobbigare var det att åka ifrån henne igen. Nu när det äntligen känns så bra mellan oss kändes det svårt att behöva lämna kvar henne där, men jag vet att det gör henne gott och att vi ses igen!:)

 

Att Santos kände igen mig

Santos är min katt och jag vet att jag är en tönt men jag blev helt otroligt glad över att han kände igen mig eftersom jag väntat mig vara bortglömd. Icke sa Nicke, han följde efter mig vart jag än gick.


Santos (den vit & svarta) och Lussan (Nathas katt)


Inte hade han glömt att han alltid lägger sig över mina axlar heller:)

JULAFTON!


Med glögg och pepparkakor framför Kalle Anka..

..med svenskt julbord..

 


..med familj och släkt..


.. med en dåligt, svenskt, utklädd jultomte..


.. och med sällskapsspel och julgodis i sin traditionella ordning direkt efter tomtegröten!

Juldagen

Då var det fest hos Jockes föräldrar som så snällt hade lånat ut huset till oss och därefter gick vi till Bahnhof. Jag hade väntat mig en liten fest och att alla andra dessutom skulle komma sent pga julmiddagar med släkten.

Helt ovetande knackar jag på, möts av en lugn Rosanna som säger "det är bara jag och P här än så länge". Går in i vardagsrummet och möts av HELA GÄNGET+ lite till som hoppar fram bakom soffan och skriker SURPRISE!! OM jag blev förvånad. Jag var så chackad att jag var helt darrig hela kvällen.. Jag har de bästa vännerna i världen, det spelar ingen roll var nån annan säger för de har inte träffat på mina än!:)


Hjärnan bakom det hela: Rosanna!


Rosanna och P, påväg ner till stan.
Har en sisådär 1000 närbilder på alla så det blir tyvärr för mycket att lägga upp..
Men TACK för en superkväll!!!!

Lägenhetsfest hos Rebecca och Victor i vanlig ordning


DET har jag saknar kan ni tro! Med drickespel såklart!:) Ingen fest utan drickespel! SATAN att vi missade att sjunga snappsvisor.. det tillhör också våra förfester att göra det..

Staffans julklapp

En heldag i hans lägenhet i Lund, bara han och jag. Han lagade trerättermiddag till mig och gjorde ett litet hemmaspa för mig! Du är underbar älskling!!

SVENSKT MAT!!!!!


NU står Nyår i New York på kalendern så hur bitter jag än är över att vara ifrån er alla därhemma så ska det bli ett sjuhelkises nyår!!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA! Mitt nyårslöfte 2010 är att uppskatta allt och alla jag har runt omkring mig. ALLA ni betyder så himla mycket för mig! Jag ska uppskatta vardagen och uppskatta helgerna. Hitta på saker och inte vara bitter över att "det inte finns något att göra", för det finns det alltid:)

 

 


Sverige

Gött att vara hemma! Som fan! Kul att träffa vänner, härligt att få en kram av mamma och pappa och puss av Staffan. Leverpastejen smakar bättre än någonsin, det är fett i mjölken precis som det ska vara men Graffiti var dock en besvikelse pga ägarbyte och nya recept. Att pynta granen som mamma sparat till mig för att göra kändes som att ett år paserat sedan sist utan större remarkable changes. Allt är i sin ordning som om jag av någon anledning väntat mig att allt skulle ha förändrats totalt. Huset står kvar, vänskapen är densamma efter 10 månader, Santos (min katt) känner igen mig (vilket jag hade inte väntat mig) osv osv osv..

En sak jag kom att tänka på idag var varför man har "snabbfunktion" (S) på ugnen här i Sverige.. Eller kanske rättare sagt varför man INTE har det i USA. Alltså det är väl klart som fan att man vill att ugnen ska värmas upp så fort som möjligt..? Tanken att "idag vill jag nog att det ska ta längre tid att värma upp ugnen, jag sätter den på över-under-värme utan "S" funktionen först" dyker väl inte upp så jävla ofta..?
Alltså... varför kan man välja snabbfunktionen, varför värms dem inte upp snabbt alltid??:S
Och varför finns inte inte alls på amerikanska ungar?

DET mina vänner är dagens dilemma..

Twilight, new moon

Så gick jag och såg new moon på bio ikväll. SÅ BRA! OMG jag blir helt till mig. Deras kärlek är så fin och djup och jag vet att jag är världens tönt nu, men jag fattar all hysteri kring det nu!! Jag är ju minst sagt hysterisk.. Jacob du är också fin men du kan faktiskt slänga digi väggen i jämförelse..
Staffan du har fått konkurrens, jag är kär i Edward Cullen också. Kan han inte vara så kär i mig som han är i Bella.. Nu är han ju förvisso vampyr och ganska overklig och därmed försvann din konkurrens Staffan. Du är den enda människan för mig;)

Och IMORGON ses vi!!


Twilight

Nu har även jag gått och förälskat mig i vampyer. Efter att Sofie pushat på mig att se Twilight gav jag nu med mig och fasen vad bra den var då!! Ska gå och kolla 2an på bio imorgon. Haha!

Sofie kan nog få mig att gå och se vad som helst när hon pratar så passionerat om alla filmer! Nu har han fått mig att bli intresserad av inget mindre än Star Wars och jag överväger starkt att börja ta mig igenom alla Harry Potter böcker!!:S Är det jag som har lätt för att falla för grupptryck eller är hon bara sjutk bra på att övertala..??

För övrigt... 2 nätter kvar att sova i denna säng. 3 natten kommer jag sova i SVERIGE!:D


Tick tack..

NU är det bara 4,5 dagar kvar tills jag flyger hem till Sverige! Jag längtar som sören med tiden verkar stå still just nu...

Sverige, Sverige, underbara Sverige med julbord, familj, vänner, släkt, god mat, Ängelholm, Helgingborg, Väla, Graffiti, snygga människor som vet hur man klär sig osv osv osv..



 

 


Lucia i New Jersey

Lucian igår gick hur bra som helst. Lätt det finaste luciatåget jag någonsin varit med i! Många av Au Pairerna som är riktigt duktiga på att sjunga så 3 av dem sjöng solo och dessutom var en av mammorna som var med sångpedagog så hon kunde sjunga i riktigt höga och fina stämmor på många av låtarna. Det var folk i pupliken som grät för att det var så fint!:)
Doug och Jennifer var också förvånade över hur bra det var. De hade bara väntat sig lite sång utan så mycket övning bakom det.








Helgens planer

Sista helgen i staterna innan jag åker hem på besök, och den är fullproppad av roligeheter:

 

Fredag:

Är ledig idag eftersom Jennifer är hemma från jobbet. Ikväll ska tjejerna iväg och äta julbord på IKEA men jag tror inte jag kommer följa med. Motivering: av bilderna att dömma är julbordet ingen jättehitt och eftersom jag ändå kommer åka hem och äta ett äkta svenskt julbord så känner jag att det inte är värt att lägga pengar på här.

Efter julbordet blir det förhoppningsvis förfest hos någon och sedan ska vi dra ut till en lokal bar här i Jersey. En ganska sjabbig bar faktistk där de spelar live-band, vilket inte riktigt är min grej när man ska ut och festa, men de har alltid skitkul där så ikväll ska jag ge det en ärlig chans tänkte jag!

 

Lördag:

Var och köpte pepparkaksdeg på IKEA idag så det ska jag spendera dagen till imorogn tillsammans med barnen. Var och köpte formar också, men när jag kom hem visade det sig att de redan har hur många som helst.. Well, well nu har jag lagt till 4 i samlingen iaf:)

På kvällen ska vi till Hudson Terrace där det hålls ett svensk event med glögg, lussebullar, pepparkakor och kopparbergs cider! Ska bli himla kul faktiskt!

 

Söndag:
Klockan 1 p.m (13.00) ska vi befinna oss i kyrkan här i Ridgewood för att träna det sista inför vårt luciatåg som hålls 5.p.m. Det kommer vara 150-200 människor i pupliken, bland dem - min v.familj, så det ska bli jättekul! Ska be dem ta lite kort så att jag kan lägga ut och visa. Efteråt blir det svenskt lussefika för alla.

Sen är det bara 1 vecka kvar tills jag kommer hem!:D

Hur firar ni er lussevaka?


Julstämning i USA

Julen är officiellt här, i USA nu! Det har blivit ordentligt kallt, enda anledningen till att det inte är snö är för att det är fint (eller relativt fint) väder. Men vi hade vår första snö i lördes faktiskt!

Och alla hus är redan fullt utsmyckade med julpynt! Om det är något amerikanerna kan så är det att dekorera inför högtider! Hade vi smyckat våra hus så mycket som de gör här hade det bara sett smaklöst ut, men på nåt sätt så blir det inte det här. Var ute ikväll och fotade några hus på vår gata. Ha överseende med kvalitén, det går inte att så bättre foto än såhär med en vanlig digitalkamera när det är mörkt ute.

 


Vår öppna spis (som aldrig används). Gulligt att de köpt en strumpa åt mig!







Också sista som är min favorit, tänk på att alla ser TUSEN gånger mysigare ut i verkligeheten, Verkligen!!

Så himla synd att ni inte får se det, men men:



På lördag blir det julbak med barnen!:)


12 dagar kvar!!

Det är nu 12 dagar kvar tills jag lämnar detta land för en vistelse i Sverige!! Jag längatr så jag dör! Börjar få panik över julklappar dock eftersom jag inte har så många avklarade, men så är det väl varje jul:)

I helgen var jag på en helkurs. Värdelöst. Sitter och "lyssnar" i 8 timmar x 2 dagar bara för att samla ihop lite credits så man får stanna i landet. Det är så oseriöst så det finns inte och totalt meningslöst. Nu har jag det avklarat i alla fall, satt till och med och skrev hela uppsattsen igår för att få skiten ur världen..

Nu ska jag åka och fika med Filippa och hennes kusin med pojkvän som är här på en visit.

Fick förresten tröjan och skorna från ASOS idag.. Skorna är TO DIE FOR och tröjan är också helt ok ;) hehe!



Jag har de bästa vännera i världen! SNART SES VI:D


Vad svarar man?

Satt igår och läste en bok i soffan när Peter satt på golvet och lekte med sitt lego. För att komma ifrån ämnet vill jag bara påpeka att jag faktiskt är en utomordentlig Au Pair som LEKER med mina barn, men när jag frågade Peter om han vill leka med mig sa han till min stora förvåning nej.
Så tillbaka till ämnet. Det var små armé lego-gubbar som han satt och lekte med också behövde han hjälp med att laga pansarvagnen som gått i bitar. Medans jag sitter där och pillar i min koncentrerande tystnad säger han: They are armé men. My oncle Steve is in the armé. I don´t like the army because you know Erica, they can die in the war and I don´t want him to die.. Också tittar han på mig pch nickar försiktigt som att han precis lärt mig något nytt.
Total tystnad.

Vad svarar man en 5 åring på det? Att han har fullständigt rätt i att hans morbror kan dö vilken dag som helst? Ljuga för honom och lova att det kommer inte hända?

Jag blev stum och till min lättnad förväntade han sig inte något svar utan återgick till sin, utom sitt medvetande, grymma lek med sitt oskyldiga lego..


Lilla Hjärtat då!


Kläder & Musik i all dess glans

Igår satt jag inne på ASOS hemsida och kollade igenom lite (ni som varit på ASOS tidigare vet att "lite" är en rejäl jävla underdrift vad gäller att kolla igenom kläder där inne) kläder. Var inte ute efter något speciellet utan var mest ute efter en förnyad look i min garderob och det är väl just då det är som farligast att shoppa för då trillar man helt plötsligt över hur mycket som helst om man helt plötsligt bara "måste" ha!!

Det är är vad jag hittade:

 á £22 = 251 SEK

 á £75 = 858 SEK

La en order och var ganska nöjd över mitt val. Tänkte att jag kommer säkert bli übernöjd när de kommer i brevlådan!
Så ser jag då idag att jag fått ett mail där det står att min order inte gått igenom av nån anledning..
Min fråga är nu: Ska jag lägga ordern igen eller ska jag ta detta som ett tecken på att det inte var menigen att jag skulle ha detdär?

 

Vad tycker ni om grejejerna? Tyckte ni att det var (tillräckligt) snyggt?




btw, gå in här och läs en intevju med Mockingbird, Wish me luck. http://www.radarzine.com/musik/2009/12/02/mockingbird-wish-me-luck/
Bandet som Staffan (min pojkvän) är medlem i! :)

Absolut ingenting

 



Vin är gott, Filippa är ful och jag är glad!
 
Thats all..


Stoppakissienu.blogg.se

Nu har jag gått och blivit sjuk också!:/ Ont i hals och lungor som sören och under natten har det spritt sig till öronen också! PYTON!

 

Från det ena till det andra! Det har kommit en klockren blogg som heter http://stoppakissienu.blogg.se/! En blogg som kopierar ALLA Kissies inlägg så istället för att gå in och läsa på hennes blogg kan ni nu gå in här istället och på så sätt inte ge Kissie några besökare! Det som gör denna blogg laglig är att hon alltid skriver ut källan!
ASBRA eller hur, så om ni tvunget vill läsa hennes blogg, gå in här istället och ge cred till de bra bloggarna istället för en mediakåt fjant som Kissie!:)


RSS 2.0