Sorglig dag!

Idag har min älskade Filippa åkt hem! Min närmaste kompis här, min vapendragare, min högra hand, min axel att luta mig mot när jag är ledsen, min glädjespridare och min trogna partypingla! Vad ska jag ta mig till!?

Det blev mycket tårar idag. Trodde faktiskt inte jag skulle vara såhär ledsen! Trodde jag skulle fälla några tårar när jag såg henne gråta.. hur kunde jag tro det, Filippa har ju varit med nästan hela vägen. Vi har upplevt allt tillsammans och gjort varandras USA-år till det än så länge bästa året i våra liv! Jennifer uttryckte sig till och med idag att vi varit som systrar!

Det är nog svårt att förstå för er som inte varit borta såhär länge hemifrån, men man kommer varandra så fruktansvärt nära här. Hemma har du mamma att gråta för, kompisar att umgås med, pojkvän att skratta med, pappa att lita på, syster att skvallra för. Här har man "bara" varandra.. Ni är helt utlämnade till varandra.. Du har ingen annan. På 6 månader känner ni varandra bättre än vad du hade lärt känna någon på 2 år hemma i Sverige. Det är hårt att se folk gå hela tiden och jag har varit med om det många gånger nu... Men denna gången är det tufft! Riktigt tufft!

I måndes hade Filippa sin sista utgång i NY men SÅKLART måste jag jobba dagen efter redan klockan 6 på morgonen.. När har jag behövt göra det!? Precis. Aldrig!
Men jag följde med in och käkade middag för henne och Zacke som åker hem på torsdag!




<3

Igår var vi och tog vår sista Starbucks fika och idag käkade vi lunch allihopa.



Jag är såå tacksam över att jag har fått lära känna dig Filippa, att jag har en nybliven vän för livet och för att jag har fått uppleva så himla mycket roligt tillsammans med dig! Och även om det känns hårt att vår tid här är över så slutar det inte här. Vi har vår resa i slutet av sommaren att se fram emot och sen massa äventyr som väntar hemma i Sverige. Håll Sverige onyktert tills jag kommer och hjälper dig!!:D

Vårt år i bilder:


Här har vi nästan precis lärt känna varandra. Maj 2009 på väg till den otroligt TRÅKIGA disco cruisen! haha!


Juni 2009 i taxi på väg till Swedish midsummerparty på Union Square!


I baksätet i Jonnas bil. Juni 2009, fest i New Jersey - Cornerstone!


En av alla våra bakisdagar iklädda festkläder (om man inte varit smart och packat med bikinin) i Central Park, juli 2009.


Bruna och fina på Annas balkong i september 2009


Superheroes på Halloween!


Bagare hos mig i November. Fiffirutor.


Lucior i december.


Nyår på vårt älskade Nikki Beach!


I vårt Esse! Februari 2010, redo för ett nytt år!


St. Patricks i mars. Jag står alltid i vid din sida i jakten på den perfekta fyllan!:)


Det sista vi hinner göra innan du åker - Concour the sky!!


I Love you my friend!


Dagens händelse

Igår när jag och Filippa satt på subben på väg till Penn station för att ta oss hem kliver det på ett barn som man inte riktigt kan säga säkert om det är en pojke eller flicka.. Jag är ganska övertygad om att det är en pojke men Filippa tror det är en flicka.

 

Han tittar på oss och går självsäkert fram och säger:

You two are soo glamorous!!
Filippa och Jag, lite förvånade och halvskrattandes: Oh, thank ypu so much!

Barnet: You´re lucky you are so glamorous because then you get a piece of my chocolat!

Han bryter av vasin liten bit var till oss av hans choklad och säger: Are´nt you ganna eat it?

Vi: Thank you but we just brushed our teeth so we´re gonne save it for later..

Jag: So whats your name?

Barnet: August (nåt såntdär, fick i alla fall bekräftat att det var en pojke)

Jag: That´s a nice name, so how old are you?

Barnet: 7. I was just at my ballett class. Han gör världens gay-move, går upp och ställer sig som en ballerina och säger: Glaaaaam! Pekar på oss och går av på stationen som tåget stannat på, tillsammans med sin morfar och lillebror och lämnar oss med världens leende på läpparna av förvåning och av smicker!

 

Gårdagens händelse! Only in New York!

 


Hoppet

Im alive!

Att hoppa fallfärm var bland det roligare jag gjort i hela mitt liv! Sån jävla adrenalinkick får man och det var inte läskigt för 5 öre utan bara kul rakt igenom! Till min stora förvåning blev jag inte ens nervös innan jag skulle göra det.. Visst, jag hade fjärilar i magen, men jag trodde jag skulle bli nervös så man nästan känner sig illamående ni vet. Men det kom aldrig!
Vi fick dela upp oss i två olika plan så jag, Jasmine och Nathalie (Brooklyn) åkte med det första planet och Filippa, Bettan, Linda och Maria i det andra.

Man fick se en film på ca 10 min med lite information om ens rättigheter och hur man skulle göra och  
väl på med säkerhets selen eller västen eller vad man ska kalla det så var det bara att ge sig upp i luften och köra på. Inte mer information än så..
Uppe i planet säkades man fast tillsammans med instruktören man skulle hoppa med och uppe på 13,000 feet (ca 4000 m) höjd var det bara att hoppa. Man faller fritt i kanske.... 30-40 sek.. (?) och då faller man i 120 miles/h (ca 200 km/h). När väl fallskärmen är utfälld glider man ner i 30 miles/h (ca 50 km/h).

Igen, det var heeelt jävla underbart! Rekommenderar er alla att göra det, tom ni som har höjdskräck, för det var faktistk inte alls läskigt. Nästa grej bli bungyjump!


I väntan på vår tur


Geting ready! Jag och min instruktör.




All set!


Here we take off!




WOHOOOOO!


Tillbaka på marken




Filippa eller Linda


Maria


Linda och Maria


Filippa och Bettan


YEY!

Fler bilder finns på Facebook


Nerverna kickar in

Nu åker jag snart in till stan för att sova hos Bettan.

Imorgon är det dags. Då hoppar jag från från ett flygplan och faller flera 1000 meter i 200 km/h som jag hela tiden blir påmind om!

Skrev ut dokument idag som måste skrivas på. På dem står det att de tar ifrån mig alla leagal rights om något skulle hända! Haha Dougs svar på det var:

Dont worry Erica we´ll fight for you if something happends.. After we sent your dead body on a plane back home to Sweden!

Haha, den tackar vi för!

 

Tänk på mig (extra mycket, alltså mer än vad ni redan gör) kl: 12 amerikansk tid, 18 svensk! Då gäller det!

 

Vad har jag gett mig in på?!


Tack Ikea

Nu har jag varit på IKEA och fyllt på min svenska del av kylen här hemma:) Kaviar, räkost, hallon/blåbärssylt, lakrits, knäckebröd och köttbullar!

Ville köpa lite fina, färgglada haddukar för att göra min vita toalett här nere lite roligare. Men allt de hade här var de här riktigt billiga fula ni vet.. dem som är ihoprullade i rullar.. Nej det vill jag ju inte ha!


Lill-lördag

Tog mig ut i den stora staden igår trots att jag lovat mig själv att absolut inte göra det denna veckan då alla mina pengar är slut efter Rosannas vistelse.

Men det lockar ju helt enkelt bara för mycket när Jasmine fyller år, det är Filippas sista vecka och en massa tjejer (+Josef - han börjar räknas till tjejgänget) är pepp på utgång mitt i veckan..
Ja ni förstår eller hur.. Spara pengar får jag göra nästa vecka!

 

Blev en väldigt trevlig kväll. Började på Cooper där vi börjar bli lite stammisar nu. Drog vidare till en annan bar som jag inte minns namnet på, i närheten. Sedan mötte vi upp födelsedagsgänget på Tenjune och avslutade sedan kvällen på 1Oak.
Tydligen hade TI (?) suttit på vip-bordet brevid oss på 1Oak. Ingen koll.. än mindre på svarta rappare!

Jaja.. ikväll blir det nog bara lugnt om inte någon ringer och lockar med något mycsigt ikväll.. Men just nu lockar sängen, datorn och TV:n mest!

Måste börja fota och lägga upp mer bilder... jag vet


Jizz in my pants

Hahaha!
Coola snubbar!



 Samma killar som är huvudrollerna i Hot Rod som för övrigt är en av de bästa komedierna!


Semesterveckan är över:/

Ok nu ska ni få er en uppdatering om hur jag och min bästa Rosanna haft det i veckan.


Tisdag

Åkte in till stan på morgonen. Mötte upp Carro, Josef och Johan och tillsammans gick vi och shoppade och käkade lite god mat. Jag, Rosanna och Johan höll ut hela dagen och Rosanna fick en hel del shoppat vill jag minnas!
Var tillbaka på hostelet vi checkat in på runt halv 9 tiden och efter att ha klämt en vinare och varsin subway-macka kom Sofia och mötte upp oss och tillsammans gick vi och mötte upp Josef.
Gick till Cooper bar (för alla er här så är det en bar att rekomendera. $4 drinken och $3 ölen. Ligger på 6 gatan, 3 ave) där även Johan mötte upp oss igen och tillsammans gick vi till Griffin. Har aldrig varit där innan, men det var riktigt bra! Aldrig varit med om att de spelat så bra låtar på en klubb ute i NY! Både jag och Rosanna tyckte att det var bättre än förfesterna till och med, där man får bestämma musiken själv och vi konstaterade att det var en av de bästa festkvällarna vi någonsin haft! Jag visste att vi skulle pull it off!!


Onsdag

Gick upp vid 9.30 för att hinna med frukosten som ingick på hostelet som serverades mellan 8-10 och gick sedan och sov 1,5 timme. Behövde nämnligen inte checka ut förrän 12!

Därefter tog vi subwayen till Central Park och låg där och gottade oss hela dagen och vilade ruset av oss. Hade köpt med oss frukt, nötter, chips och yoghurt som vi låg och snaskade på!
Efter det mötte vi upp Camilla och Emma och gick till Carrie Bradshaw´s trappa som ligger nere i Soho i west village. Kunde ha varit vilken av alla trappor som helst men ändå lite kul att se!

Därefter tog vi en snabbisfika i väntan på att det skulle blir mörkt ute så vi kunde uppleva Times Square när det är som bäst! Och ÄNTLIGEN fick Rosanna wow-känslan av New York! Där satt vi i ca en halvtimme och bara tog in. Helt underbart!!

 

Torsdag

Då var vi helt slut. Tog en riktigt lugn dag på Garden State Mall och Rosanna fick shoppat sina sista inköp. Åkte sedan till Cheesecake Factory och käkade och Rosanna fick sin en smakupplevelse. (De serverar inte bara cheesecake där utan mest vanlig mat som är rikitgt god!)

Efter det åkte vi och kollade på bio. The last song med Miley Cyrus. Jättebra film där tårarna bara rinner och rinner under halva filmen. Den rekomenderar jag!

Fredag

Gjorde absolut ingenting tror jag. Åkte till en supermarket så Rosanna fick strosa runt och plocka på sig vad hon ville ha. Åkte och hämtade min värdfamilj på flygplatsen runt 7 tiden och därefter blev vi skjutsade till Camilla där det hölls lite förfest innan vi tog oss in för fest på vårt omtalade Nikki Beach. Blev en rätt bra kväll, kunde inte mäta sig med tisdagen men fortfarande väldigt kul!

 

Lördag

Hur gick det nu för Rosanna på flygplatsen då?

Ni flesta vet väl antagligen redan men hennes flyg blev ju inställt på grund av vulkanen, men vi åkte dit ändå i hopp om att det skulle finnas ett flyg till Europa. Väl där kan man ju faktiskt ta sig på andra sätt till Sverige. Camillas vän Emma var ju också här och hälsade på så hon hakade på Rosannas idé att ta sig dit. Det fanns endast TVÅ plan som avgick till Europa och det var till Madrid och Lissabon i Portugal där Rosannas familj just nu befinner sig.

Så det fick bli det, så just nu har Rosanna och Emma en veckas solsemester i Portugal! Haha! Otippat eller?
Kanske finner en ny vän hos varandra!:)

Men ni skulle hållt ut tjejer.. Emmas flyg avgick nämligen som planerat idag med en timmes försening bara..
Hoppas i alla fall att ni har det bra i Portugal och försöker njuta av er spontana semester så gott det går!:)

Tyvärr har jag inga bilder från veckan då Rosanna stod för fotograferandet, men de kommer läggas ut på facebook så fort hon kommer hem hoppas jag.
Då informerar jag er!


Har varit en jättehärlig vecka och jag hoppas du tyckte det var kul att prova på mitt hektiska liv på andra sidan Atlanten! Jag har haft huuur kul som helst!:D


Humor på HÖG nivå!

Det här tycker jag är så fruktansvärt kul! Skrattar så jag viker mig dubbel varje gång. Och jag har kollat på den måånga gånger...

 

Imorgon åker vi in till stan för lite mer strosande i Soho.. (var i soho i söndags men hann inte med allt för vi stack och spelade brännboll i Hoboken)

Ska även möta upp Camilla och hennes kompis Emma som också är här på besök, och åka en färja förbi frihetsgudinnan.

Har tagit in på hostel så på kvällen blir det utgång i stan. Var och om det blir bar- eller klubbrunda vet vi inte än men det blir mer spännande så!:)

På onsdag kommer två stövelstorpare vara väldigt trötta efter att vara tvungna att checka ut redan 11!
Men inte stoppar det oss inte.. Nej på onsdag blir det ännu en heldag på Manhattan med bio som avslutning hade vi tänkt:)


Update

Hej Hej!

 

Nu sitter jag här medans Rosanna ligger brevid mig och sover, utslagen av jetlagning! Hon fick ju inte en stunds vila igår heller när hon kom utan då var det utgång på Manhattan som gällde!:)
Var så himla kul att presentera henne för alla vänner här och tvärt om, och visa hur man festar i NY!
Hade jättekul men musiken suger balle på KissnFly!! Så det är ett stort minus tyvärr..

Idag har vi kört en runda i mitt område och jag har visat alla stora, feta hus, eller mansions vore nog mer det rätta ordet för att beskriva dem. Sen åkte vi till mallet och shoppade. Blev en superfin klänning och en kjol för min del och Rosanna shoppade loss på Victora Secret, så nu vet du vad du har att vänta när frugan kommer hem Jocke!;)

Nu tar vi som sagt äntligen (för Rosannas del) en liten vilopaus innan vi ska iväg och träffa tjejerna och käka middag. SUSHISUGET ÄR ÄNTLIGEN tillbaka!!

Sen får vi se vad det blir ikväll, kanske en runda hem till Filippa eller en mysig hemmakväll. Vi får se vad humöret säger:)

 

Med andra ord Lasse och Marianne; Jag tar SUPER bra hand om er kära dotter:) Hur pigg hon kommer vara när hon kommer hem efter denna resan kan jag tyvärr inte uttala mig om dock. Fick kommentaren av henne innan: "Var faaan får du all din energi ifrån!? Jag blir ju trött bara av att titta på dig!"


Rosanna

Inga kommentarer om fallfärmshoppningen heller nej..? Och inget om mitt Aprilskämt om att jag bestämmt mig för att åka hem tidigare heller.. ingen..? Nej.. 

Haha vad krävs för att förtjäna era kommentarer här egentligen!? ;)


Jaja, DET ÄR OK!:)

Imorgon kommer Rosanna! Min ÄLSKADE Rosanna kommer sova här på mitt rum om 1 natt! Fantasktiskt!
Fantastiskt var faktiskt en väldig underdrift att beskriva det med..!

Jag borde komma på ett nytt ord för att kunna beskriva min lycka över att hon kommer: EXEMAGNIFIELLT!
Jag är exemagnifiell över att Rosanna kommer imorgon. Förstår ni hur glad man är då!?
Jag vet! Det är helt sjukt...!




Skydiving!

För er som missat det så kommer jag att slänga mig ut för ett plan, FATTAR NI ATT JAG KOMMER SLÄNGA MIG UT UR ETT PLAN!?, den 24 april klockan 12.00 på Long Island tillsammans med Filippa, Carro, Bettan, Jasse, Linda, Maria och Brooklyn (Nathalie fick bli Brooklyn (hon bor där) då vi plötsligt har 3 Nathalie:or).

Bokade idag och får en sån kick av bara tanken! Att hoppa fallskärm är en sån sak jag bara måste göra innan jag dör. Kanske blir det min död men då hann jag i alla fall checka av en punkt på listan "saker jag måste göra innan jag dör".. För rått skämt mamma? ;)

Död eller levade; JAG LÄNGTAR!


Living the dream

Rosanna bara så du vet vad du har att vänta;
25 grader idag, ska bli ännu varmare imorgon och på onsdag ska det bli 28 grader!
Imorgon kommer jag jobba max 1 timme, onsdagar jobbar jag oftast inte pga att Jennifer jobbar hemifrån. Då kommer ni hitta mig latandes någonstans under solen i bikini. New Jerseys lataste Au Pair har nyss talat!

Jag hoppas, hoppas verkligen att det håller i sig!!

 

Så här ser det ut när vi spelar brännboll. Vi nöjer oss med inget mindre än att spela med manhattan skyline i bakgrunden. Så vi rullar, eller vad säger ni?;)


Sex, drugs and rockn'roll!

Har varit en riktigt härlig helg!

 

The Bronx Zoo i fredes var väldigt mysigt och man slutar aldrig facineras av djurens värld!
Dagens bästa: Efter att ha stått och tittat på gorillorna ett bra tag och jag äntligen lyckats få första parkett i den stora folkmassan, går ena hongorillan fram och slänger sig ner på alla fyra som på en given order och blir påsatt att den stora hangorillan! Pang på pannkakan bara, så det var bara att slänga upp kameran och börja filma. 43 sekunder varade akten, där snackar vi snabbskjut! Undrar om det räknas som amatörporr..?

Dagens citat: Josef i telefon med Filippa.

Josef: Sjukt mycket judar var där!

Filippa: Jasså, fanns dem också där? Fanns de bredvid lejonen eller..?

Efter zoo:et drog vi hem till Makke och Josef, drack lite vin på deras balkong och njöt av solen och NY skyline. Drog sedan vidare till en bar i East Village som var jävligt skön! $3 ölen och $4 drinken.. gillar vi!

Därefter gick vi till KissnFly!

Lördagen var det planerat grillparty hemma hos mig, men det blev ganska misslyckat och försenat på nästan 3 timmar så vi höll oss till stekpannan.. Men det var trevligt den lilla tiden det varade och syftet att dricka oss lite salongsberusade uppfylldes så vad mer kan man egentligen begära?

Tog oss in till stan runt 22.30 där vi tog taxi till Hudson Terrace där The Scandinavian Party hålls varje lördag av allas våran Martin, Josef och Makke! Att kalla det en sjukt bra kväll är en underdrift! Blir svårt att slå, men Rosanna jag tror vi kommer lyckas;)

Idag mådde jag precis som jag förtjänade när jag vaknade. SOM EN PRINSESSA!! :)
Tog oss ut till Hoboken och avslutade veckan med brännboll.
New Yorks utan tvekan mest hurtiga bakisgäng! Man tackar, man tackar för detta härliga gäng!


April fool!

Givetvis var inlägget igår en stor fet lögn som ingen av er tråkmånsar reagerade ens litegrann över... så det var ju dagens misslyckande! haha!

 


Idag är det ännu finare väder än vad det var igår! Eller det ska bli rättare sagt. Jag har bara på mig shorts, en t-shirt och en blazer.. Blazern kommer nog få åka av senare idag för det kommer bli ca 25 grader:D

Sitter nu redo för att åka in till stan för att möta upp Bettan och Josef för att ta oss ut till The Bronx Zoo! Ska bli superkul och ikväll väntar öl och mys på Makkes och Josefs balkong innan vi ger oss ut till KissnFly!

Är ledig pga good friday idag och ja.. det ser ut att bli en rikigt good friday!

 

Vad som gör den ännu bättre är att min keresta Rosanna kommer om bara en vecka!!!! Vi kommer ha såååå sadans kul när du är här!!:D


I have an announcement to make..

Som ni kanske alla märkt så har jag ju varit ganska nere på sistonde av nån anledning och jag tror det beror på hemlängtan..

Jag känner mig trött på Au Pair livet, trött på att festa varje helg, samma sak hela tiden.. Dessutom åker Filippa, min bästa och närmaste vän här hem snart vilket känns jävligt tråkigt!

Pratade med familjen igår om att det finns möjlighet att åka hem tidigare än augusti och först blev de ganska chockade men när jag förklarade (skyllde även på att jag sökt in till högskola och vill vara hemma i tid till det) så förstod de och sa att det inte skulle vara några större problem..
Än så länge vet jag inte när det blir men nån gång i mitten på sommaren skulle jag tro.
Just nu känns det beslutet väldigt bra, men jag får se hur det känns i sommar. Jag vet ju hur härlig sommaren är här!

Ville bara att ni skulle veta det!

Solen skiner förresten idag precis som utlovat!:) Om det är något amerikanerna kan så är det bakelser och exakta väderrapporter!!


RSS 2.0