Helg

Så var den efterlängtade helgen här och efter att ha tagit det lugnt igår är jag nu redo att festa till det lite!

Mike, en kompis här, fyller 26 så vi kommer fira honom. Vi inleder kvällen i Hoboken på en bar för att sedan ta oss in till stan till vårt hederliga Nikki beach som aldrig gör oss besvikna. Måste däremot säga att det är lite tråkigt att inte alla ska med, men det kommer nog bli riktigt kul ikväll i alla fall!:)

 

Nu ska jag iväg för att träna för första gången denna veckan.. tänkte springa lite på bandet.. får väl se hur det går..
Efter det ska jag möta upp Nathalie på Garden State Mall!

 

Hoppas ni har en trevlig helg!


Isolerad

Ja denna veckan har jag verkligen suttit isolerad i hemmet. I början av veckan på grund av sjukdom och nu på grund av snökaos. Skaffa vinterdäck för sören så att livet inte stannar av så fort det snöar lite!

Alltså jag har verkligen suttit här inne heela veckan och jag har knappt jobbat ett skit.. idag var första dagen jag jobbade (jaja, jag veet jag har det slappt och att jag inte ska klaga, men nu gör jag det ändå). Har sovit till 11, dragit mig upp till köket för att äta fastän jag egentligen velat stanna i sängen och sen släpat mig tillbaka ner hit i soffan och suttit här tills det varit dags för läggdags.. då har enda rörelsen på dagen ägt rum - de 10 steg mellan soffan och sängen.

 

Igår tog jag mitt första friska andetag i ute i vår förgiftade luft.. Då gick jag mellan garaget och bilen, sen från bilen till affären. Tamponger. Sen motsvarande väg tillbaka. Jag vet inte när nästa gång blir som jag får känna vinden i håret och kylan på kinderna, men jag ser fram emot det!!

Igår var i alla fall Filippa här så att jag ändå har fått upprätthålla min sociala kompetens.. Hockeyn stod på schemat och ja.. ni vet ju hur det gick. Ingen idé att deppa ner detta inlägget ännu mer.

Gav oss på att testa hemma gör-det-själv-botox..

..det gick väl sådär..

Nu sitter jag här i min ensamhet och hade sett fram emot att kolla Greys Anatomy..
Men Gud är inte glad på mig nu så han bestämde sig för en repris..
Ja nu blev det ju depp igen, men jag är faktiskt inte så nere som det låter.
Jag är bara isolerad...


Ge mig socker

Idag har jag lust att sjunka ner i soffan och gosa in mig i en stor filt och titta på Top Model repriser hela dagen! Sen vill jag leva på glass, godis och popcorn hela dagen men det här mina vänner är den stora nackdelen med att bo i någon annans hus. Jag kan inte gå och poppa popcorn mitt på dagen utan att han ätit varken lunch eller middag först.. godispåsen måste jag smuggla ner för att inte skämmas och glass vågar jag inte gå och häva upp klockan 2 på dagen!

Man blir ofrivilligt nyttig när man inte bor hemma! När jag kommer hem kommer jag att äta popcorn till lunch bara för att jag kan! Så är det bara.


Svenskt lösgodis, MUMMA!

 Tar jag det för långt om jag badar i godis..?


Depp talk

Får väl uppdatera nu trots att jag inte har så mycket vettigt att dela med mig av..

 

Bra helg.. Igen!

Sämre avslutning dock.

Vår galna Anna åkte hem i söndags! Det var riktigt tråkigt att se henne åka och det sprutade tårar från alla håll och kanter.. kanske inte riktigt så dramatiskt, men nästan!


SJUUKT saknad Anna!

Faktum är att hela vårt galna kristianstad-gäng åkte! Pernilla åkte för en vecka sedan, Anna åkte i söndags och Sandra åkte igår! BU!! Folk börjar droppa av till höger och vänser här nu och nästa som åker är Filippa.. 2 månader kvar!! Vad fasen ska jag ta mig till!?

Mer tråkigheter.
Blev jättesjuk i söndags.. trodde jag var ovanligt bakis, men det blev bara värre och värre under dagen. Spydde i mängder på tåget på väg hem. Spydde lite till när vi gått av tåget. Och så fortsatte det hela dagen och halva natten till måndagen.. Igår lyckades jag hålla magen i trim men fick knappt i mig något.. (kanske därför jag höll mig från att spy)
Idag mår jag betydligt bättre, men illamåendet flyger på så fort jag äter något! Men det blir nog bra snart..

Vad mer..?
Jo.. Peter har opererat öronen idag.. han hör dåligt och har fått operera in rör och nu var det dags att byta.. så inget större ingrepp med nu ligger den lilla krabaten utslagen på soffan.. lille gobben.

Det var väl allt för mig.. hoppas på ett mer uppiggande inlägg nästa gång:)


Lika som bär!


 Karolina?
 Lilly Allen?


OMFG så likt!! För er som inte kunde gissa (kunde knappt jag som är nära vän med Karolina) så är bilden nedan Karolina och bilden ovan Lilly Allen!

Är dom inte lika så säg!!??


se upp i backen, här kommer jag!

Äntligen händer det lite roliga grejer i min annars så tråkiga vardag!:)

Är precis hemkommen från Manhattan där jag mötte upp Bettan och Josef för att kolla Sverige-Tyskland matchen i hockey! Var himla trevligt och framförallt för att dem vann (som ni säkert alla redan vet) med 2-0!! Ser fram emot nästan match på söndag!
När jag och Bettan skulle hitta dit så står vi på 47 gatan och letar och frågar hela 2 poliser om vägen, men ingen vet. Bestämmer oss för att ta en taxi som efter att ha kört en omväg bestämmer sig för att trycka in adressen i gpsen. Visar sig att stället ligger mellan 48:e och 49:e gatan.. En gatas bilfärd för $9! suck.

 

Imorgon och antagligen på fredag också ska jag åka skidor med barnen!:D!! WIHOO! Det var ett tag sedan nu och jag får hoppas att jag inte bryter benen (eller drar upp korsbandet) men faaan vad kul det ska bli!!

 

Godnatt gott folk!


Im back..

..In Jersey efter en lång och tuff helg! Har varit en rikigt bra helg med lite mer fantasi än vad som brukar stå på schemat. Hur trött jag än var igårkväll när jag kom hem så känns det skönt att för en gångs skull ha tagit vara på bakisdagarna som jag annars brukar spendera större delen av i sängen.

Blev riktigt lyckat i fredes och sen var det kul att träffa Tove (och Betim faktiskt) ute på Long Island.. gick till en Irländsk bar och det var kul och omväxlande att gå till en sunkig bar istället för en fancy klubb och dricka öl istället för champagne!

Fick med mig Anna, Josef, Moa och Rebecca ut i söndes. Började på en gaybar där vi var enda tjejerna och Josef nog aldrig fått så mycket uppmärksamhet! ;) Sedan drog vi vidare till Tenjune. Helt ok.. med tillräckligt med alkohol i kroppen blev det kul men tröttsamt med så packat med folk!

Söndagen spenderade jag i stan och Central Park med bio, Valentines Day, som avslutning. Helt ok film men väldigt överskattad.. Kul med alla kända skådespelare dock!

Och inte en enda bild från helgen har jag lyckats ta.. som vanligt!

Will you be my valentine?

Ännu en helg är på intåg och denna är längre än vad de brukar vara.. Är nämligen ledig på måndag på grund av alla hjärtans dag på söndag.

På tal om alla hjärtans dag så fick jag precis ett par skor (!!) i alla hjärtans dag present av familjen.. Blev jätteglad och sjukt överraskad men fruktansvärt skamsen.. Inte visste jag att alla hjärtans dag var så stort här så jag har ju inte köpt ett skit till dem. Inte ens ett kort.. Visserligen sa Jennifer till mig att jag inte skulle gå och köpa något och att de gör valentines day större än vad det är, men det är väl klart att hon säger.. ska hon säga: Erica nu får du gå och köpa något till barnen..

Aja, de får ha något i efterhand..

 

Nu ska jag snart ta tåget in till Anna ch fixa till mig inför Astrids 23-års fest ikväll. Efter det blir det Juliet och planerat Greehouse. Men jag tänkte göra revolt och dra till KissnFly istället.. får se hur uppskattat det blir.

Sover hos Anna i stan för att så tidigt som möjligt (med tidigt menar jag typ 11-12) på lördag förmiddag ta mig ut till Tove på Long Island där jag ska spendera resten av helgen! Ska bli himla kul att se henne igen:)
På söndag sa Doug att det tydligen ska vara bra utgång i stan, så jag planerar att dra någon med mig ut!
Så ser det ut!

Hoppas att ni får en bra helg allihopa! Och HAPPY VALENTINES DAY! Framförallt till Staffan! Jag älskar dig!! Du är min stora och enda kärlek och du ger så mycket glädje och lycka!! Tack för 3,5 underbara år och för skål (föreställer mig att vi har varsitt glas champagne) för resten av våra till tillsammans!! :)


Skänker ett stort hjärta till er alla!!


Its like music to my ears

De här låtarna blir jag så himla glad av!!

 


Kids - MGMT


Waiting on the world to change - John Mayer

 


Hey soul sister - Train

Säg gärna till om ni inte kan se musikvideon. Eller inte "gärna" - SÄG till. Hade varit bra att veta! Ni har blivit väldigt dåliga på att kommentera;)


Glamourama - Flipp eller Flopp?

Nu har även jag tagit del av den nya Tv-serien Glamourama. Trodde det skulle vara något för mig som älskar bloggar, mode, (kändis)skvaller och allt detdära! Men det här var ju det löjligaste jag någonsin sett!

Allt de bevisade (i alla fall i det första avsnittet) är att de super och knullar hela tiden.. Att de har kommit långt i sina karriärer är för mig helt ofattbart när de inte visade särskillt stor intelligens. Jag fattar ingenting.. Är det sånt här folk sitter bänkade framför i Sverige!? Snälla säg att så inte är fallet!


Fet Flopp säger jag


Lyx

Minns ni badkaret jag pratade om som såg ut som en jättestor klack-sko i guldigt mosaik!?

Jag hittade bilden jag tog när jag rensade bland mina bilder så jag kände att jag var tvungen att visa!

 




Försenad julklapp

Jag fick ju pengar av min värdfamilj i julklapp..

De pengarna har legat och väntat tills jag har kommit på något vettigt att lägga dem på. Igår bestämde jag mig för att köpa vad Jennifer egentligen hade tänkt köpa till mig: Ett par Uggs!

Det tog mig ett år i USA för att även jag, som förövrigt hatat Uggs tidigare, skulle haka på denna trend. Jag lovar er, de använder Uggs som inget annat här. Några udda exempel: Till shorts mitt på sommaren, Lexis danslärare använder dem på hennes danslektioner, till kjol, har sett bilder på kändismän som använder dem till kostym! Amerikanerna anverder dem verkligen till ALLT!

Själv kommer jag hålla mig till jeans, mysdress och leggings. De är sjuukt sköna och jag är glad att jag tog steget till ett mer amerikaniserat liv!:)


Jag valde den klassiska, höga modellen i svart!


Ett år senare

Idag är det ett år sedan jag åkte till USA. ETT år sedan!! Jag kan inte fatta att jag för ett år sedan stod och sa hejdå till mamma, Staffan och Natha på kastrup. Mer än ett år sedan jag hade min avskedsfest och på fredag är det ett år sedan jag träffade min "nya" (värd)familj för första gången!

Det har hunnit hända så mycket samtidigt som det har gått ruskigt fort och trots att det känns som att mitt liv står på paus. Jag har utvecklats som person så himla mycket och jag har lärt mig att uppskatta vad jag har, vem jag är och var jag kommer ifrån. Jag har skaffat nya vänner för livet, jag har lärt mig ett annat språk helt flytande, jag har tagit risker och jag är mer säker på mig själv som person. Jag rekomenderar verkligen alla att göra något sånt här för sin egen skull innan man sätter ner foten på jorden igen och betämmer sig för att "stadga" sig. För hur kul jag än har det här och hur oseriöst mitt liv än känns just nu så har jag varit med om mitt livs äventyr! Jag har lärt mig stå på mina egna ben och jag är stolt över att jag åkt hit, helt ensam!! Jag känner mig modig och oövervinnlig och det kan ingen någonsin ta ifrån mig.

Jag ska inte sticka under stolen med att jag har haft hemlängtan. Som FAN. Framförallt nu efter att jag var hemma och hälsade på i jul. Samtidigt blev jag påmind om hur bra familj och vänner jag har som jag nu vet kommer finnas där när jag kommer hem efter sommaren.
Mitt år har varit helt fantastiskt och jag ser fram emot kommande 6 månader som Au Pair i USA! Därefter ser jag lika mycket fram emot min hemfärd och mitt fortsatta liv i Sverige där jag vill flytta ihop med min underbara Staffan, som för övrigt är världens mest ödmjuka och osjälviska pojkvän, och plugga till sjukgymnast!

Till alla er där hemma och till alla Au Pairer här som gör allt så mycket lättare: Jag älskar er!

 


Boston 2010

Då var min andra och förmodligen sista tripp till Boston avklarad. Boston är toppen, men att åka dit en tredje gång hade varit lite till att överskatta denna stad.

 

Runt 12.30 kom vi dit i lördes och då tog vi oss till Amir för att dumpa våra saker. Tog sedan en runda på stan/en galleria och sedan käkade vi väldigt god mat på Cheesecake Factory. Hem till Amir i god för att 7 tjejer ska kunna fixa sig i en lägenhet med endast 2 speglar. Gick förvånandsvärt bra måste jag säga!
Dags för förfest med Shot efter shot, drink efter drink...
Tog oss sedan till ett uteställe där vi faktistk får plats vid ett vip-bord! Hade fått höra att Boston INTE är en stad där vip-borden funkar som i New York. I Boston får man betala för sig. Men icke! Vi blev uppraggade allihopa till klubbens nästan enda vip-bord! High-five for the blond swedes!!

Dagen efter mådde vi precis som vi förtjänade: INTE BRA!
Tog oss inte upp förrän runt 2 och begav oss då till Fanual Hall, nåt ställe i Boston.. Där käkade vi på nån stor "Food Court" och sen var det dags att ta sig till bussen..
Vi hann alltså knappt se ngt alls av Boston denna gången, men jag är hemskt nöjd med vår resa i alla fall! Med ett gäng så underbara tjejer som jag fått chansen att lära känna så kan inget gå snett!! :)

Som ni kanske minns från förra gången vi var i Boston, så blev jag ju av med min mobil. Boston verkar vara lite av en otursstad för oss för även denna gång råkade vi ut för en del missöden:

* Filippas Canada Goose jacka blir snodd på utestället!!

* Jag vrickar foten på fyllan så den svullnar upp och blir blå.

* Trillar också ett antal gånger, en av gångerna slår jag i ryggen som Faaaan, så nu har jag jätteont i ryggen.

* Elisabeth spyr sig igenom hela söndag morgonen.

* Jag spyr mig igenom hela bussresan hem på grund av åksjuka. Nog bland de värsta 4 timmarna jag varit med om!

Det var nog allt! Några bilder har jag inte lyckats ta som den dåliga fotograf jag är, men jag snor Sofias så fort hon lagt upp dem!


Boston nästa!

Idag blir Sofia 20 år så stort Grattis till dig!! Hennes familj håller lite kalas för henne ikväll så då ska vi dit och äta lite gott snacks och tårta! :) mums!


Skål för 20!!

Imorgon-bitti tar vi tåget in till Pennstation för att därifrån ta bussen till Boston! Vi övernattar 7 tjejer hemma hos Amir, en kille som Filippa träffat en del som hon lärde känna när vi var i Boston förra gången. Inte alla amerikanska killar som kan säga att 7 svenska brudar slaggat i hans lägenhet!

Tycker att Boston verkligen är en vacker stad med många gamla fina byggnader och så sjukt ren när man är van vid New York smutsiga gator. Utlivet är ju faktiskt ljusår ifrån Newwan, men vi hade rikitgt roligt sist!!:)
Med ett gott gäng festglada brudar kan det ju inte gå fel!









Bilder från sist vi var i Boston!


Vi hörs på söndag, ha en super bra helg allihopa!
Kram!


Besvikelse?

Nu har även jag kollat färdigt på alla avsnitten av Paradise Hotel. Har försökt hålla mig borta från allt Paradise-snack för att inte få avslöjat vem som vinner. Satt och stäcktittade på de sista 10 avsnitten igår! Nu får Gossip Girl fortsätta underhålla mig innan läggdags.
Hejade på Greta, Cimon och Kristoffer. Satt och hoppades in till sista person på att han/hon skulle gå och ställa sig vid Kristoffer & Erika eller det på nått tvistat mirakel skulle sluta så att de som fått minst röster vann!

Nu blev det ju uppenbarligen inte så och jag blev lika besviken som jag blir när det inte går som jag vill i Melodifestivalen, vilket är varenda jävla år. Och nu måste jag bara fråga er alla som tittat eller har någon aning:

Blev Sverige lika besviket som jag?

 

Stod det något på löpsedlarna, tidningarna eller håller ni med om att fel par vann?

Kristoffer är ju den som spelat spelat utan tvekan bäst av alla!! Så vinner Jackie och Patrik... suck


2 nya till samlingen!

Var på mallet och letade efter ett par svarta högklackade skor som jag tänkte ha till helgen. Hittade 2 som jag verkligen gillar jättemycket!

 


Är inte dessa astuffa?:) $44 på Aldo! (ca 330:-)


Enkla och stiliga men med det där lilla extra!:) $49 på Shii! (ca 370:-)

Nu ska jag iväg och fika med Jennifer och Carro. Myspys!


Basic Partying & Advanced Painting

Helgen orkar jag faktiskt inte gå in på i detalj.. Det var kul men inget som direkt var utöver det vanliga!
Fest fredag, fest lördag, bakis söndag..



 

Både fredagen och lördagen började vi hemma hos Makke och Josef. På fredagen blandade jag och filippa en drink. Några av ingredienserna var: Bacardi Vodka, Socker, Tabasco, Vitlökspulver, Annanas Juice, Olivolja.. och lite annat smått och gott som sitter för långt bak i minnet. Den var till.. alla.. utom mig och Filippa:)




S
å vidare till lite tråkigare saker..

Min första college-dag var idag. FLOPP!
Basic Painting som vi valt var ju inte vad jag skulle vilja kalla för "basic". Avancerat som fan, alla var asduktiga och de satt och disskuterade vilka konstnärer vi hade som favoriter. När jag ärligt svarar: "I dont know anything about art, so I have no idea" var hoppet ute efter blickarna vi fick och min korta tid på ett amerikanskt college blev ingen stor succé.
Detta var dock inte anledningen till att vi tänker hoppa av.. Jag hade faktiskt inte haft så mycket emot att sitta där och måla lite kul på en duk och vara "de dumma svenskarna" i klassen. Den högfärdigheten hade jag kunnat skänka dem, men när vi som fattiga Au Pairer måste betala för ALLT material - från penslar och färg till dukar och ramar - så känner jag väl att det är det inte värt!
Jag kommer liksom inte ens få ett betyg i ämnet och att då lägga ut en massa pengar på något som jag för det första SUGER på och för det andra mer eller mindre såg som en plojgrej så känner jag nog att - Nej.

Det som suger ännu mer än mina konstärliga skills är att man inte får lov att byta till någon annan kurs. Jag såg ju verkligen fram emot att gå på college, men eftersom vi är Au Pairer och alltså har fått välja vad som blivit över och därmed också fått börja 2 veckor senare än alla andra så är det nu för sent att byta. Idiotiskt! Ännu mer idiotiskt är det att man inte kan få sina pengar tillbaka!! SNOPET! Ändå $320 vi snackar om..
Som tur är fick vi snacka med en skysst kille som förstod vår situation så han lovade att han skulle göra allt han kunde för att vi skulle få tillbaka våra pengar. Han kommer ringa imorgon!
Cross your fingers my friends, annars så jälvar kommer ni ha en bitter Erica!

 


RSS 2.0