plugg och fest

Det blev inte psykologi som jag ska läsa här på college. Det blev ART! :) "Basic Painting" heter det och det är som en nybörjarkurs i målning.. tror jag..

Jag kommer vara värdelös, men vi får inget betyg ändå.. så det kommer bli riktigt kul!! På måndag sätter vi igång!:)

 

Ikväll ordnar Makke och Josef med cocktailparty, som Josef så fint uttryckte det, i deras lägenhet och därefter blir det Juliet och Greenhouse (igen!).. aa, jag är väl kanske inte supernöjd över ställena vi kommer gå till, men jag kunde bara inte tacka nej till ett cocktailparty!:P

Ha en trevlig helg allihopa!!


All the right moves - One republic

Jag bara älskar One Republics nya (?) låt All the right moves!! Jag blir överlycklig när den kommer på radion! Älskar falsetten i refrängen.. Ni musikmänniskor som läser; använde jag "falsett" i rätt läge? Är det en falsett.. tonhöjningen ?:) äh vem fan bryr sig.. den är ju bra ändå!




Hittade en jävligt fin verision på piano också för er som är intresserade. För er som inte vet så är min personliga åsikt att piano är det finaste instrumentet! By far. Finns inget instrument som ensamt kan leverera och locka fram så många känslor. Jag blir nästan gråtfärdig för jag tycker det är så fint..

Väl inne på piano så är det här den finaste låten på piano:



Från filmen The Piano.

 

Nu blev det helt plötsligt väldigt djupt såhär innan läggdags.

Godnatt!


Wonderland

Lexi har berättat för mig ett par gånger förut att när de är och hälsar på deras farmor och farfar brukar de, när det snöar, gå ut och lägga nyfallen snö på en tallrik och äta med lönnsirap!

Gång på gång har jag sagt till henne att sluta ljuga. "Din farmor skulle alldrig tillåta er att äta smuttsig snö!" Till sist har jag blivit förbannad och bett henne vara tyst och sluta hitta på sånna dumma lögner.

 

Gissa vem som fick svälja stoltheten och sticka svansen mellan bena förra veckan när farmorn och farfarn var här på besök. "Tell her nanna, tell her!" sa Lexi när vi satt och åt. Och jodå, visst äter de snö alltid. Men oroa er inte mina vänner det är nyfallen snö de äter så den är ren! "Ren", skulle jag vilja säga.. Snö  är väl för fasen inte ren och framför allt inte med alla avgaser som krettsar uppe i himlen just nu!?
Överdriver jag eller håller ni med om att detta är bland det sjukaste, äckligaste, konstigaste ni har hört!?


Bra helg!

Idag öser det ner och det blåser horribelt men faktiskt är det skönt att få lov att sitta inne och titta på repriser av Top Model hela dagen utan att få dåligt samvete! Mys!

 

Idag ska jag välja kurs till Colleget! Psykologi ser det ut att bli just nu, på måndagar och torsdagar kl: 9.45-11.15 från början av feb. till maj. Ser riktigt mycket fram emot det faktiskt!


Det blev aldrig att jag åkte in och turistade i lördes och inte heller att jag gick ut och festade. Jag var helt enkelt för bakis för att orka ta mig upp i tid och dessutom orka med en 2-dagars.. Däremot åkte jag in tillsammans med Filippa för att möta upp Jennifer i stan igår (söndag). På vägen in mötte vi Moa och Rebecca och vi bestämde oss för att ta oss ut till Brooklyn till en stor, välkänd secondhand affär.
Men väl inne blev vi stoppade av en man som stod och sålde ut biljetter till The Knicks (New Yorks basketlag) som spelade på Madison Square Garden. Matchen hade redan pågått i en halvtimme så han sa att vi fick köpa dem för $30 istället för $40 som de egentligen kostar. När vi tvekade sa han istället att vi kunde få dem för $20 men till sist lyckades Filippa pruta ner dem ytterligare $5! Så för $15 gick vi på en Knicks-game och det var riktigt roligt!!

På väg till Times Square stoppade en kvinna oss som gav oss ett erbjudande att köpa en "biljett" till en frisörsalong som firar 45 år i år för $30. I denna biljett ingår det:

* Image consultation (de går igenom förslag om vad jag skulle passa i för frisyr)
* Schampoo massage
* Deep conditioning treatment
* Precision haircut
* Blowcut, style & finish
* Color consultation (de går igenom vad jag skulle passa i för hårfärg)
* Clear and color gloss
* French vitamine treatment
* 6 foils of highlights or low lights
* 15 min neck and shoulder massage
* Manicure and handmassage
* 50% off next hair cut and color

När hon såg att vi tvekade sa hon att vi fick det för $25 för hon visste att Au Pairer inte tjänade så mycket! Riktigt kap om det visar sig att det är seriöst. Om det däremot inte är det... tja, då har vi faktiskt bara slösat $25 på det!

Det blev en riktigt bra söndag och avslut på veckan!


Bilder från fredagen:

 

1.2.3.
4.5.

1. På bussen på väg till stan. 2. På sushistället. 3. Sushi. Sofia och Jennifer. 4. I limon till Juliet. 5. På Juliet.

Sushistället - riktigt bra! När vi kom in där möttes vi av en stank av fylla och fisk. Väl inne blev man en del av fyllan och fisken och hur äckligt det än må låta var det sån jävla go stämning! Hela rastaurangen var som en förfest där alla drack, sjöng och skrek!
Juliet - bra som vanligt! Go stämning. Bra musik. Perfekt förfest ställe.

Greenhouse - Inte kul. Har kommit fram till att jag inte gillar det. För trångt. För rökigt pga alla som röker där inne. Känns som att man själv har rökt när man kommer hem = inte kul!

Fler bilder från fredes finns på Facebook i albumet "U.S of A according to me".


Fredagsmys med fest i sikte

Nu på förmiddagen har jag bara tagit det lugnt. Så lugnt att jag nu börjar bli stressad. Som vanligt!

Gick upp i tid, runt 9.00 och käkade frukost. Sen gick jag ner och läste ut Mina Hemligheter som jag lånat av Rosanna. Sjukt bra!! Rekommenderar den till vartenda tjej, tonåring, dam, kvinna och tant!! Har läst ut en bok på, för mig, rekordsnabba 2,5 dagar!! Var väldigt svårt att lägga den ifrån sig och hade jag haft tiden hade jag nog läst ut den på en dag!

 


Gå och låna den NU! Ni kommer tacka mig!

Nu måste jag snabbt hoppa in i dushen för att hinna måla naglarna inför ikväll innan jag ska iväg och hämta barnen. Ikväll ska vi nämligen äntligen till dendära sushi-restuarangen "ät så mycket sushi och drick så mycket öl och saké du vill frö $30". Efter det blir det en repris på Juliet och på Greenhouse. Riktigt bra ställen så jag hoppas att jag får roligare ikväll. Jag vet att jag sa att jag var trött på fest, men jag kan ju inte strunta i det för det..? Tänk så blir det mitt livs roligaste kväll!? :)
Däremot ska jag faktiskt ta tag i turistandet som jag sa och spendera hela morgondagen i city. Och i slutet av januari börjar jag på college! Här minsann händer det saker!

Ha en superhelg allihopa!!


Bada med stil

Jag hade tänkt visa ett sjukt coolt badkar jag såg i söndags i ett skyltfönster nere i Soho på Manhattan! Det såg ut som en gigantisk klacksko där vattnet rann ner från där du har hälen, så det blev som ett vattenfall ner i sulan, där man ligger. Det var gjort i guldigt mosaik! Snacka om att bada i lyx!

Tyvärr blev det ngt fel på överföringen när jag skulle föra över mina foton från kameran till datorn så den försavann:( Och så var det med det..

Our birthdayboy

Idag blir vår lille Peter ett helt år äldre! Han fyller 6 år! Grattis lille vän:)

Kommer idag att firas med presenter och tårta och imorgon blir det kalas med alla vänner på en Baseball-anläggning. Hederliga hemmakalas är inte påkostat nog för att duga för de små krabaterna.. Undar hur de kommer fira sin sweet 16..

 

 
Peter är galen i Star Wars, så det här är vad han kommer få av mig.


20100116

Kvällen igår var trevlig och helt ok. Tyvärr inte mer. Den hade alla förutsättningar till att vara hur kul som helst, för vi var verkligen på riktigt bra ställen och festade med ägaren him self på båda ställena, det var bra drag från alla håll och for once fanns det faktiskt killar som såg ganska bra ut, vilket inte händer särskillt ofta här.
Men jag tror helt enkelt att jag är lite mättad på festlivet här nu.. Det känns liksom som att jag hela tiden är på jakt efter den perfekta festen och jag är sjukt taggad inför varje helg, men så kommer helgen och utgången och i huvudet på mig sitter Staffan och ser mysig och underbar ut så jag bara kan tänka på hur mysigt det hade varit att vara hemma med honom. Jag veeet, toffel men jag tror jag helt enkelt är ganska trött på fest, fest, fest, full, full, full hela tiden.. Jag har gjort det i ett år nu.. jaja nu låter det som är jag jättedepp men det är bara festandet som aldrig tycks vilja bli så bra..

DOCK är jag långt ifrån trött på New York. Det är nog omöjligt att tröttna på vad Manhattan har att erbjuda så jag ska försöka få in lite mer turistande hade jag tänkt.. Börjar imorgon. Ikväll blire mys med en film, negerbollar och chips och SVENSK dipp som Rosanna skickade! TACK! 

Jag och Camilla pratade igår om att vi borde börja gå på lite hemmafester! DET låter super, men för att gå på fest måste man hitta vänner att bli bjuden till festen av, så nu ska jag börja på College:D haha! Enda anledningen. Signar upp mig så fort Sofia svarar på hur man gör. Om du läser det här Sofia: SVARA PÅ HUR MAN GÖR! ;)

   <-- Helan och halvan!
  

  

 Vi trängde in oss ca 20 pers i en limo! Jag slängde mig i princip in, ovanpå alla för att komma in..


Hejdå Issa, Välkommen Micaela!

Ikväll ligger en riktig superkväll framför oss (forhoppningsvis) och jag är taggad til 1000!:D


Klockan 8 samlas alla Jersey-girlsen hemma hos Issa för en hejdå middag för henne och en välkomstmiddag för den nya Au Pairen (som lyckligtvis är svensk) Micaela! Ser jättemycket fram emot det! Issas värdfamilj kommer att vara där och några familj och vänner till dem. Av någon anledning tycker jag det är skitkul när vuxna och ungdomar samlas och "festar" ihop.. Tror det är spår efter alla fester med familjen Sjöbergh!:D

Efter det tar vi tåget in till stan för att möta upp Makke och Josef på Juliet. Det var egentligen dit vi skulle förra helgen men nu går vi dit med ägaren till stället istället och inte den andra skit promotern, så nu tar vi fasen igen förra veckans misslyckade helg!

Vi kommer sedan dra vidare till Greenhouse som har samma ägare som Juliet, och avslutar kvällen där! Kommer blir sjukt kul!:)



Det enda tråkiga med kvällen är att det ju faktiskt innebär att vi måste ta förväl av Issa!!:( Är alltid tråkigt när någon åker hem, men Issa har liksom alltid funnits kvar som en av "gamlingarna" här.. Men nu åker ju hon och lämnar mig kvar med rollen som den som varit här längst!
Kommer verkligen bli tomt utan dig Issa och jag kommer sakna dig!!


USA i ett nötskal

Hade tid över på datorn. Vad gör man när man heter Erica Holm Johnsson då? JO man söker om någon har en blogg som heter bajs, och gissa vad. Det finns någon som har en blogg som heter Bajs, som handlar om just bajs. Där hittade jag denn reklamen:

 



Och vet ni vad.. jag är inte ens förvånad över att någon ens för det första: få idén och tanken om att göra en sån här grej. För det andra: Att faktiskt tillverka en. För det tredje: Lägga pengar på och öra reklam för den och slutligen för det fjärde: FÅ DET GODKÄNT!

I Sverige hade jag nog antigen tappat haken eller skrattat röven av mig, kanske en kombination av de båda, men här, ICKE. Sånna här reklamer går på TV hela tiden för det är USA i ett nötskal.

Gå för fasiken in och beställ en NU så att du får det nödvändiga handtaget, annars kanske du aldrig kommer upp ur badkaret!!


Operation Peter

Stackars Peter måste opereras..:/ Ni vet den som hänger och dinglar i svalget i halsen... hans sån är klyven och ser ut som ett ankare. Inga problem så länge han är frisk men så fort han blir förkyld och får halsont så sväller den upp och orsakar att han får jättelite utrymme för att kunna andas ordentligt. Därav hans otroligt högljudda snarkningar..

Någon gång i februari ska vår lille charmknutte opereras och Jennifer är super nervös över att de ska söva ner honom.
Lille Gobben..


Om drömmar slog in..

..så kommer jag och Staffan gifta oss. På en skidort i Vermont och efteråt ska vi ge oss ut i backarna och åka skidor. Min bröllopsklänning ska bestå av ett nattlinne och Lexi ska vara min brudtärna. Mamma kommer att vara där, klädd i militärshorts och hennes lila Betty Boop t-shirt som hon sover i och hon kommer säga: Can´t we just get this overwith..! För hon vill sova. Direkt efter ceremonin kommer hon gå in och somna på direkten och helt plötsligt kommer alla gästerna trilla ihop och somna på plats och jag kommer att utbrista: I knew this would happend!! Medans Staffan står brevid mig och gapar av förstummelse och besvikelse för att alla somnade på vår bröllop.
Om drömmar slog in skulle det här hända, för detta drömde Lexi härom natten berättade hon för mig!
Hahaha!:)
Delen där jag gifter mig med Staffan får gärna slå in.. annars hade jag nog velat ändra en del när jag ska gifta mig! Var så snälla och somna inte på mitt bröllop:)


En mindre lyckad utgång

Vi började vår helg med att kolla på Avatar! Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Jag tyckte den var jättebra verkligen! Ingen film jag jättegärna sätter mig och kollar på igen, men det är endast för att den är så lång.

Lördagen visade sig bli en av de mindre lyckade utgångarna sedan jag kom hit.

Det var planerat att vi skulle gå till ett sushiställe i stan där man betalar $30 för hur mycket sushi, öl och saké man kan äta och dricka men tyvärr var vi ute för sent med att boka bord så där var fullsatt.. I jakten på sushi går vi till en annan sushibar som skulle vara som ett "nattklubb", alltså med bar och DJ och hela köret, samtidigt som det är en restaurang. Lät ju cool och väl där ser det fräsht ut.

Visar sig sedan att vi har lyckats pricka in den mest exlusiva sushirestaurangen i stan vilket inte är en bra kombination med 8 fattiga Au Pairer.. Sushi Samba hette stället och Sex and The City har spelats in där ett avsnitt kom vi sedan på. Därav mat som var totalt overprized. Det var långt ifrån den bästa sushin jag ätit och på en rulle (vilket var allt jag hade råd med) fick man bara 5 bitar. I vanliga fall får man 8! Dessutom var wasabin inte alls stark!
Men vi hade det trevligt ändå..


Den gula såsen man fick bredvid vad iaf supergod (och stark)!!


Camilla, Sofia och hennes pojkvän Calle


Glada miner ändå. Jag & Lotta

Efter sushin fick vi den briljanta idéen att gå till Trump Tower för att möta upp Makke och Josef.
DET SÖG! När man kom in såg det ut som en liten, jävla Hotelllobby och DJ:n hade sitt så kallade "bås" mitt ute på golvet på ett bord med en jävla vaxduk.. Trump Tower hade vi fått intrycket av att det skulle vara ett fint ställe, men ICKE!

 
Jag spenderade nog mer tid på toan med att ta foto på mig själv än att vara ute i baren.. och det var roligare. SÅ tråkigt var Trump Tower.


Turtorduvorna!

Efter Trump var det meningen att vi skulle gå till ett ställe vi aldrig varit på som heter Juliet men enligt vår jävla n*ger till promoter så såg några av oss inte tillräckligt bra ut för att han skulle vilja gå dit med oss!!!!:S:S KAN NI FATTA!? Vi kunde inte gå till ett uteställe och bli bra serverade vid vårt bord för att några av oss inte var snygga nog!!!! Välkommen till United States av fucking jävla skit America!!!!
Istället fixade vi en annan promoter på ett ställe som hette Amnesia, men tyvärr kom inte alla in i brist på legitimation så hälften stack till Nikki och hälften gick in på Amnesia, vilket var tråkigt i sig.
Väl inne märkte vi snabbt att hela stället var som en stor VIP-sektion, alltså inget dansgolv alls.. man var liksom fast vid sitt bord för var man än gick fanns det andras vip-bord = TRÅKIGT!
När vi skulle gå på toa så snubblar jag i trappan och vrickar nästan foten och mina skor går därmed sönder (inte ens mina skor, utan skor jag lånat av Anna dessutom). Klacken bröts och remmar av = ÄNNU TRÅKIGARE!
Inte blir det bättre av att musiken suger balle heller.. 

 
Jag hade roligare när jag stod och stirrade på tjejerna som gjorde konster i taket.. SÅ tråkigt var Amnesia!


På bild kan man alltid få det att se ut som att man har hur kul som helst!:)

Ok, nya tag nu! För att hitta ett riktigt superställe måste man ju faktiskt hamna på nått dåligt först..
Vi fortsätter sökandet och ser helgen som en steg i rätt riktning mot en fantastisk utång!:D haha!




Vad ska jag döpa den här till då?

Har jag berättat om den gången då jag och Filippa jobbade för Juicy Couture på ett välgörenhetsevent?

Hur som helst så jobbade vi för en kvinna som var helt underbar! Hon var den typen av människa som tar en med storm med hennes härliga utstrålning och positiva anda! Hon är nog den enda personen som fått mig göra en slängkyss...

Innan hon gick så gav hon oss massa pussar på kinderna och överöste oss med kramar och när hon gick gav hon oss en slängkyss. Då ser jag mig själv ge en slängkyss tillbaka.. "Jag gav precis en slängkyss till den här kvinnan.." sa jag till Filippa, chockad över vad jag just gjort. Brevid mig står Filippa och skrattar "JA jag såg det!!"

Var jag vill komma med denna historien är att hon har en son som är 23 som hon ville att vi skulle träffa, AS A FRIEND, var hon noga med att påpeka! Så ikväll ska jag och Filippa möta upp honom. Kul att träffa lite amerikanare som bor här... Är han som sin mamma kommer vi ha det fantastiskt trevligt ikväll!:)


Ny säsong av The Bachelor

Igår var det premiär för The Bachelor och jag och Filippa satt såklart spikade framför TV:n för att kolla! Minns ni Jake, piloten från Bachelorette förra säsongen? Nu är det hans tur som Bachelor!

Om det kommer sändas i Sverige.. TITTA PÅ DET! Man fick se en "försmak" om vad som kommer att hända under säsongen. HOLY MACARONI säger jag bara!! Drama på hööög nivå!! Just as we like it! :)

 


Nyår på Manhattan

Först och främst vill jag börja med att den värsta hemlängtan börjar lägga sig. Jag saknar er alla väldigt mycket men jag börjar komma in i att vara tillbaka igen..



Nu till Nyår!
Vi började kvällen hemma hos Jennifer där vi hade lite knytkalas tillammans med alla Jersey-girlsen. Härlig gäng och jag är fantastiskt glad att jag har er ska ni veta! Utan er hade jag nog åkt hem..

Vi tog oss sedan vidare till Hoboken, ligger precis utanför Manhattan, där Makke har sin lägenhet och upprepade förfester, även nu till dagen i ära! Blir alltid lyckat! Hans lägenhetsfester har blivit typ som våra fester i Rebeccas och Victors lägenhet - Ofta och lyckade!

Runt 10 tiden tog vi limo till Manhattan - Nikki Beach där vi firade 12 slaget och resterande kvällen. Kostade egentligen $125 för biljetter in, men vi fick gå in gratis, rätt upp i VIP-sektionen där det var öppen bar. I vanliga fall få vi "nöja oss med" vodka och champagne, men nu fick vi isätllet beställa vad vi ville i baren, utan kostnad! Förbannad på mig själv blev jag när jag kom på dagen efter att jag ändå suttit och druckit den jävla vodkan med juicen som serveras på bordet.. VA FAN!!

Hur som helst blev det en jävligt lyckad kväll och jag vill önska er alla ett jäkligt bra 2010!
Jag ska ta tag i mitt nyårslöfte som var att inte vara bitter utan uppskatta min tillvaro!:)

Kramar på er!!


20100101

Min början på 2010 är inge bra. Jag vill hem. Så fruktansvärt mycket! Jag trodde inte att jag skulle sakna sverige så mycket, men det gör jag och om inte min hemlängtan lägger sig inom en vecka så vet jag inte vad jag ska ta mig till..

Jag vill hem!


BTW, jag har redan brutit mitt nyårslöfte..

RSS 2.0