Jersey Shore

Har varit en väldigt lugn och avslappnande helg trots ordentlig utgång i fredes. Var lite av en sista kväll med hela gänget ute då. I söndags åkte Evelyn, på onsdag åker Makke och till helgen åker Jennifer. Känns konstigt att ALLA droppar av nu samtidigt inom loppet av en månad. Kommer bli tomt i september!

Hur som helst. Vi har äntligen tagit oss för att köra ner till Jersey Shore till en strand som heter Sandy Hook. Kanske låter kontisgt i era öron som har så nära till stranden, men det tar oss bara 1,5h att ta oss dit så där spenderade vi både lördagen och söndagen. Riktigt najs med lite sand i öronen igen!


 

Beerpong! Det MÅSTE vi börja köra där hemma!! Så jäkla kul!:)

 

 
Del av ligan. Jag, Robin i bakgrunden, Fredde, Camilla, Nathalie, Nikki och Ludde


Bästa Makke


Nikki Beach


Jersey Shore


Den här lille liraren - Zack - kommer fram till oss med sin solstol i handen, sätter sig på plats och säger: "I would like to have a konversation with you" När hans mormor kommer fram efter ett tag och snällt försöker säga till honom att "det är bra nu, låt flickorna vara ifred" Säger han: "But grandma, we are having a konversation, konversations are long!" Skön grabb:D

 
Avskedsmiddag hos Evelyn


med grillning av marshmellows över gasspisen


Hej Då Evelyn! :/


Helgflätan

Här är en lite rolig variant på en fläta så här i flätans tid och lagom till helgen:1. Sätt upp håret i en låg hästsvans
2. Dela upp hästsvansen i 3 olika tofsar och fläta vardera så du får 3 flätor
3. Fläta en stor fläta av de tre mindre
4. Klart - Its as easy as that!


Överkonsumtion

Jag tryckte precis i mig min 7:e clementin för dagen..

Det är väl konstigt, i vissa påsar smakar de skit - torra, smaklösa, kissgula...

I andra är de GUDOMLIGA!

Jag har tagit med mig 2 till i väskan, ska nämligen iväg till mallet nu och försöka hitta en ny klänning till helgen:)

Jo - så har jag ju precis varit ute och sprungit en runda också!! Så, då fick jag med det också...


FYI

P har slutat på fotboll!!!!?

Min stjärna är inte längre en fotbollsstjärna men hon verkar skina klarare än någonsin och må riktigt bra över sitt beslut :)
Själv ser jag fram emot att ha henne helt för mig själv när jag kommer hem (nej Daniel du har ingenting talan när det gäller det) utan massa plikter (nya jobbet tycker jag kan stå åt sidan) och måsten.
Du och jag, Alfred, Du och jag:D

Vad ska hända utan P!?


Hamptons

Det blev att jag åkte till Hamptons till helgen.

Over-all måste jag faktiskt säga att det är ganska överskattat med hela Hamptons grejen... Nu var ju vi förvisso inte på stranden där jag kan tänka mig att det är coolt/kul/crowded att vara men annars var det liksom stora, fina hus, härlig natur, tennisbanor och pooler - Precis som här i Jersey.
Kan verkligen tänka mig att det är skönt som New York bo att komma ut och "koppla av" om man nu kan kalla det det med alla fester som hålls, men för mig var det ingen skillnad.

Däremot var festerna inget jag kan gämföra med här, inte på långa vägar!
Var på en Absolut Vodka fest, dvs en fest sponsrad av Absolut vodka. När vi kommer dit och ska parkera så fanns det anställda killar som gjorde det åt en och inte behövde man gå upp till huset heller (upp för en backe på ca 100 meter). Nej då kommer det en golfbil och plockar upp och och kör oss.
Väl uppe möts vi av en BBQ-buffe som såg så tilltalande ut att jag önskar att min aptit vore 10 gånger större!
Huset var gigantiskt med en stor pool framför och runt om poolen var där massa typ tivoli-stånd som folk kunde
roa sig med.Tyvärr tog jag inte så många fler bilder än de här... inte ens på huset vi bodde i.. ganska störigt, för det var också väldigt fint.. men men.
Efter BBQ gick vi på restaurang och sen ut och klubbade.
Dagen efter blev det bara poolhäng och tennis innan hemfärd som för övrigt tog mig ca 7 (!!) timmar pga två missade tåg..
Musik för helgen

En sak till:

Tips på bra låt inför helgen - Mike Posner - Cooler than me

 


Good Friday

Imorse när jag stod och gjorde lunch som vi tar med oss till poolen, kom Lexi in genom dörren med världens leende på läpparna.. Efter kommer Jennifer och ber om ursäkt för att de kommer ge mig min avskedspresent redan nu! "Lexis never gonna last keeping a secret anyway and now you get to use it before you go home".


De har gått och köpt en Marc Jacobs väska till mig!!:D Blev så himla glad och tycker verkligen den är superfin. Har varit på jakt efter en billigare variant från Michael Kors men nu slipper jag det!:D Underbara familj, det är vad dom är!!

Barnen har varit underbara idag - kanske för att de varit ifrån varandra hela dagen och inte fått en chans att bråka but it still counts!! Dessutom har Peter äntligen dykt från trampolinen (man måste kunna göra det för att vara med i deras diveteam eller vad det är) och jag var så himla stolt över honom! Kanske inte låter som en prestation att jubla över men för oss var det en sensation!!

Det ser även ut att bli en helg ute i The Hamptons för min del vilket jag ser fram emot väldigt mycket!!

Nu - PARTY!

Hoppas ni får en bra helg! Puss & Kram och tack Karolina för din kommentar på förra inlägget! Hur kluven jag än är för att åka hem så känns det bra att ha så underbara vänner som ni som väntar på mig och jag ser verkligen fram emot att träffa er alla!! Saknar er!


Med stora steg

Känslorna över att min hemfärd närmar sig med skrämmande hög fart är som men humörsvängningarna på en höggravid kvinna.. Ena stunden kan jag längta efter alla de här härliga stunderna som bara Sverige kan ge en. Som att cykla till stranden, grilla med alla nära vänner på vita reck eller gröningen och kunna både dricka och grilla utan att vara orolig, äta mammas hemlagade mat, hemmafesterna som alltid är roligare än själva utgången, det faktum att det är ljust klockan 12 på natten.. ni vet, sånna saker! Men i nästa stund slås tanken av hur mycket man kommer åka ifrån och aldrig får uppleva igen, i alla fall inte alls på samma sätt - Jennifer, Doug och deras bortskämda men alldeldes underbara djävulungar. Mitt lilla charmtroll Peter och "little miss Chatterbox" Lexi! Alla vänner här som man kommit så otroligt nära och som man hittar på allt med. New Jersey, New York, tempot, människorna, skyskraporna, känslan av oövervinnlighet, alla coola fester, alla spännande personligheter man träffar på och känslan av att du har välden vid dina fötter!

Sverige känns plötsligt för litet för alla möjligheter resten av världen har att bjuda på.. men vad vill jag göra? Vad vill jag bli? Hur vill jag att mitt liv ska se ut om 5 år? Var vill jag vara då? Jag har ingen aning!! Och det är lite, nej det är väldigt skrämmande och hemfärden gör det allt mer påtagligt.

Ikväll hade Lotta avskedsmiddag och nu börjar verkligen en och en droppa av.. Lotta om en vecka, Evelyn om 2, Jennifer och Moa om 3, Camilla om 5 och däremellan  nångång kommer Rebecca också hinna åka och sen är det inte långt kvar tills det är min tur!:S

Oj, oj, oj.. Kommer framtiden någonsin sluta att vara skrämmande?


Natha och Evelyn saknas, annars är det här hela Jersey-ligan!


50 är bara halvvägs till 100

Igår fyllde världens bästa mamma 50 år!!


September 2009 när hon var här på besök:)

 

Grattis, grattis, grattis och tack för att du finns!! Älskar dig!


Rockchicksrock

Check out what NYC has to offer on my blog as MysteryRockChick!  

Musiktoppen

Har kommit upp ett gäng riktigt bra låtar på sistonde så jag tänkte lista toppen på Erica´s spelningslista sommaren 2010!

Bästa partylåten:Kid Cudi - Pursuit of Happiness (feat. MGMT & Ratatat) (Steve Aoki Remix)


Bästa sommar"plågan":


Yolanda Be Cool - We No Speak Americano

Bästa "sommar-känsla"-låten:


Gyptian- Hold Yuh

Bästa radiolåten:

B.o.B - Airplanes ft. Hayley Williams of Paramore

Fy för sören, när det kommer såhär bra musik så undrar man om det någonsin kommer göras något bättre.. och varje gång så lyckas de ändå! Konsigt ändå, man tycket väl att allt borde vara gjort nu. Tur för oss att det finns kreativa människor!

Enjoy!


Lika som bär!

Tyckte det här inslaget var rätt kul och nu har jag hittat ännu en likhet!

 


Tayler Momsen?


Charlotte Sylwander?

Kanske inte superlika egentligen men de påminner om varandra som fan med deras flicksöta drag i ansiktet i kontrast till deras tuffa, rockstil!


Visste ni förresten att Taylor Momsen var den lilla flickan i The Grinch!?


Bilder från 4th of July


I Hokoken runt 17 tiden. Varmt så in i helvete - ca 36 grader! En del av gänget saknas fortfarande.


Vår utsikt - Husdon River och NYC skyline


Våra snygga norska vänner, Annette och Nikki


Flaggan hissad


Jennifer, Nathalie och Åsa


Lägg märke till hur molnen lagt sig så ljusstrålar som skiner bortom Empire State Building! Cool bild!


Snygga Natha!


Josef, vår nyaste nykomling Robin och Angelica


Sofias bror Peter är på besök


Picknick dags till min stora glädje!!


Parken fylldes snabbt upp med folk runt 8 tiden!


Syskonen:)


Empire lyste i flaggans färger


Fyrverkerierna!
Min helg

Det har ju varit Independence Day här i det stora landet. Igår firade vi det också kallade 4th of July i Hoboken med picknick och vin. Klockan 17 var vi på plats på en stor gräsplätt där vi har perfekt utsikt över hela NYC skyline och över Hudson River där raketerna skjuts upp ifrån varje år - vi trodde alltså att vi satt på första parkett, men tyvärr avfyrades de långt upp i uptown så just där vi satt stod det massor av träd ivägen. Lite synd, men för oss svenskar är ju faktiskt inte fyrverkerier lika stor deal som det är här där det bara anordnas vid speciella tillfällen och av personer med tilåtelse (vilka nu det är). Kommunen om det finns ngt som motsvarar det här antar jag..

Hur som helst, det var asmysigt. Att sitta på en filt under sommarsolen med sina nära vänner med god mat och dryck som avnjuts med musik i bakgrunden är bland det bästa jag vet. Tycker det är så fantastiskt härligt att bara umgås och känna sommarkänslan ligga på 110%!


Tyvärr är det här den enda bilden jag har därifrån för givetvis glömde jag kameran! Men det kommer komma upp massor på facebook snart har jag mina aningar om så då lägger jag ut några av de bästa här:) Lovar! Det här är förresten jag och Sean, en kille från Boston som brukar komma hit till NY och hänga med oss.

Idag tog vi oss en utflykt till Johns Beach ute på Long Island. Färdmedel: Bil - tåg - byte av tåg - byte av tåg igen - buss. 3 timmar tog det oss Jersey-bor att ta oss dit, allt för att få ta del av havet!
Slå den målmedvetenheten, ängelholmare och helsingborgare, ni som har ca 10 min till stranden hemifrån - PÅ CYKEL! Det saknar jag väldigt mycket faktiskt, havet och stränderna.. Efter 3 timmars transport och några timmars solande låg vi där, svettiga som grisar, sandiga som fastnat i solkrämen, hårbottnen, näsborrarna, ja praktiskt taget i varenda springa som finns på kroppen och med ögon som svider jävlar i det pga det übersalta vattnet så konstaterade vi att - Det här är livet!  

Bilder därifrån kommer säkert också upp. Hoppas er helg har varit lika härlig som min varit.
Stay updated!

All these pretty faces

Igår var vi och kollade Eclipse, tredje filmen i The Twilight Saga.

OHHH så braa!

Precis som kritikerna säger så håller jag med om att detta var den bästa filmen och alla har helt plöstigt gått och blvit ännu SNYGGARE! Muskulösare varulvar och blekare varmpyrer! Blek hy är den nya beachlooken 2010!
Jag vet inte riktigt hur det är där hemma - vad finns det flest av Team-Edward eller Team-Jacob? Jag har tagit för givet att Team-Edward var en självklarhet, men igår var det fler som hurrade för Jacob än för Edward i pupliken och Jacob verkar faktiskt vara fördelen här..! Camilla menade på att filmen var vinklad så att man börjar byta sida så smått till Jacob sidan.. Har Jacob catchat upp eller har Edward tappat stinget??

Skit samma! Den var bra som 17 och vem bryr sig egentligen om ngt annat!

Satt förresten och gjorde ett Twilight-test i Lexis "kids-magazine". Tänkte att det här kommer jag naila!
Första frågan: Har du någonsin övertalat dina föräldrar att åka till Forks, Washington på semester?

Ja - 10 poäng

Försökt - 5 poäng

Nej - 2 poäng

När följade frågor löd Hur många Twilight t-shirtar har du? Hur många posters finns på dina väggar? insåg jag snart att den här Twilight-hysterin och nivån på deras fans kommer jag aldrig nå upp till. Fick minsta möjliga poäng.. vet inte om det var positivt eller negativt...

Huur som heelst... Den var ASbra och jag är nöjd med filmerna och böckerna och lite dagdrömmeri om min alldeles egna Edward Cullen..

Nu ska jag gå och påbörja Braking Dawn som legat och väntat på mig. Godnatt!

 

P.s Jag är medveten om att det är ganska mycket nördvarning på det här inlägget! Har du någonsin skrivit ett inlägg om Twilight mitt i natten och dessutom nämt att Edward Cullen var din trots att du vet att han är världens mest åtråvärda man?

Ja -20 poäng

Övervägt det - 10 poäng

Nej - 5 poäng.


YEY!


Utkast: Juni 29, 2010

Då har jag haft min första långa, lata jobbdag vid poolen för sommaren.(Läs "i måndags". Har försökt uppdatera men internet har strulat av ngn anledning) Förutom det faktum att jag inte kan gå ut i stan längre på vardagar pga tidigar morgnar har jag väl egentligen inte så mycket att klaga över.. (Trots att jag är ganska bitter över detta.) Medans barnens schema ser ut såhär:


9.15-10.00 -
Lexi Swim Lesson

10.00-11.00
- Lexi Swim Team

10.30-11.30
- Peter Swim Team

12.15-13.00
- Lexi and Peter Dive Team

13.00-15.00
- Lexi and Peter Tennis Team tryouts

16.30-17.30
- Lexi and Peter Tennis Lesson

18.00-?
-Lexi and Peter Parents Tennis / Pizza Party

..så ser mitt schema ut såhär:

8.00-9.00 - Packa matsäck/badväska/tennisväska och göra barnen ordning för dagen. Köra till poolen.

9.15-18.00 - Sola


Bilder från midsommar!


Tripp, trapp, trull i Battery Park


På Smörgås Chef - Scandinavian House på Manhattan. Jag, Natha, Jennifer, Rebecca och Nathalie.


Inte mycket till midsommarmat där inte..


Natha och JagJennifer


Camilla och Angelica


Vidare på Amnesia
Där bla Mange Schmidt uppträdde

Haade en väldigt rolig midsommar men inget slår faktiskt en hederlig svensk hemma i Sverige. Inte ens NYC.

Dagen efter (lördags) gjorde vi vårt bästa att återskapa en svensk midsommarbuffé bla eftersom den på Smörgås inte var mycket att hurra för. Väldigt gott blev det!:)


Förbredelser


Klart!
Mumma!RSS 2.0