Solsken på intrång

Jag hade hoppats på sol idag men himlen är fortfarande grå.. Däremot är inte humöret så grått som det varit ett tag.

Värmen har däremot lyckats komma tillbaka litegrann nu. Och imorgon ska även solen titta förbi och värma upp ännu mer och låta oss "typiska svenskar som har humörsvängningar efter väderförändringar" - som Josef uttryckte sig igår, känna på hur det känns att få tillbaka leendet på läpparna! Jag väntar med spänning!

Igår ansökte jag till högskolan. Kännes väldigt bra och förväntansfullt att nu även jag, 2 år efter att ha tagit studenten, se ett slut på leken och början på allvaret. Låter sjukt tråkigt, men som sagt. Kändes väldigt bra!:)

Ansökte till 7 olika:

1. Sjukgymnastprogrammet i Lund

2. Sjukgymnastprogrammet i Göteborg

3. Sjukgymnastprogrammet på Karolinska Institutet, Sthlm

4. Cilvilekonomprogrammet i Lund

5. Civilekonomprogrammet i Stockholm

6. Civilekonomprogrammet i Halmstad

7. Service Management - Health Management på Lund universitet, Helsingborg

Hoppas verkligen på att jag kommer in på sjukgymnastprogrammet. Gör jag inte det så väntar jag nog med att söka till våren istället. Fick plötligt en väldig lust att börja plugga och känna på studentlivet!

Men först: New York baby! :D


Falling to pieces




Hittade precis ett ca 2 cm långt hårstrå som växte på min arm. Då kände jag mig inte så kvinnlig..


Paus

Jag orkar inte skriva just nu..

 

Jag återkommer!


Jag saknar er

Just idag vill jag bara hem..

Födelsedagsgrisen!

Idag fyller Han år. 22 år blir min älskling idag! GRATTIS!! :) Hoppas du haft en fantastisk dag!!

 


Cypern -08


Veckan som gått

Nu var det ett litet tag sedan så jag tänkte köra en uppdatering för det har varit en ganska händelserik vecka, just the way we like it!

 

Tisdag
Åkte in till stan och mötte upp Bettan och två göteborgare som var här och hälsade på i veckan, som hade bjudit in oss till Juliet där ägaren hade sin födelsedagsfest! Detta visade sig vara en smärre kändisfest där vi 4 nog var de enda okända.. nästan! Blev presenterad för en snubbe som hetter Sean, fick sedan höra att han tydligen är Oliver Stones (regissören till bla born the 4th of july) son. De största klubbägarna på Manhattan var där, Tommy Hilfigers lillebror var där och vi satt vid samma bord som Alicia Keys och pimplade champagne, men det MISSADE den här idioten!! Det fick jag först reda på efteråt. Men jag blev ju helt till mig när jag fick höra att alla killarna i Gossip Girl också var där och när vi fick syn på Dan så ställde vi oss givetvis och dansade brevid honom hela kvällen. Han var dock totalt ointresserad av alla omkring honom.. Såg även Rufus (Dans pappa). De båda såg precis ut som i serien:)

Antagligen coolaste festen jag någonsin kommer sätta min fot på igen!

 

Notis: Ägaren till Juliet heter Mark Baker och har varit gift med en svensk modell i flera år och då bodde de i Sverige.. Mark har tydligen haft en tv-show som sändes på kanal 5 tror jag för typ 10 år sedan kanske. Programmet hette Baker&Baker eller nåt sånt.. Är det någon som minns ett sånt program??

   

Bild nr 2: Jag vet inte om han skulle föreställa nån slags underhållning eller om han bara var konstig.. jag och Bettan var mer underhållande på vägen hem. Bild 3 & 4 :)

Onsdag
St. Patricks day och det firar alla vi Jersey tjejer tillsammans med Mike Cassino på en kinarestaurang i Ridgewood. Gick sedan över gatan till en bar som heter The Office, där det var fullt ståhej! Vi tog varsin öl men kom aldrig riktigt i form så vi åkte hem väldigt tidigt.

Torsdag
Greys är inställt av nån anledning, så vi bestämmer oss för filmkväll istället:)

Fredag
Går upp ganska tidigt för att åka iväg och ta dam dam dam... JERSEY KÖRKORT! Trodde jag skulle klara det galant men blir väldigt fort nervös när jag svarar fel på hela 7 frågor! (här får man reda på direkt om det är rätt eller fel svar och testet avbryts så fort du har nåt 80%) Av de 50 frågorna han jag göra 47 innan det bröts av för att jag hade klarat det! Blev litta svitt där ett tag alltså!

Eftersom mitt internationella körkort redan gått ut så sa dem att jag var tvungen att åka och få mitt svenska körkort översatt i samhället brevid. Suckar, men jaja det får jag väl göra det så jag får det här jäkla körkortet nångång.. Kommer till ett kontor och hon knappar lite på datorn, ändrar lite siffror, översätter de få svenska ord som står på våra körkort och ger mig ett pappe och säger: Thats 50 dollars, please.

Jag: Did you say 15, or 50??!

Tanten: 50!

Helt seriöst, är det där att ta överbetalt för ett väldigt simpelt jobb eller vad!?! Femtio jävla dollar för något jag hade kunnat göra helt själv.. det finns ju för fasen knappt något att översätta!

haha jaja, nu har jag äntligen mitt körkort i alla fall!!:)


TADAAA!

På kvällen var det menat att jag skulle ut efter att ha jobbat till 23. Vi skulle till KissnFly och jag var sjukt taggad. Men Doug och Jennifer kom hem från sin fest på tok för sent för att jag skulle hinna ta mig in till stan. Men det unnar jag dem! De är aldrig ute och jag har aldrig behövt jobba helg innan:)

Lördag
Tar mig upp tiiidigt för att åka in till stan. Skulle ut till Brooklyn med Bettan och kolla fotboll var det tänkt. Väl inne i stan får jag inte tag i Bettan (anar att hon ligger kvar i sängen efter gårdagens festligheter) så jag tar mig ut till Brooklyn själv. Tar tunnelbanan ut, byter till en annan tunnelbana efter direktiv och väl framme ser det ganska (läs väldigt) ghetto ut... börjar misstänka att jag är fel på det och ringer Betim och säger: jag är här nu!
Han frågar mig var jag är någonstans och jag svarar, "i Brooklyn" varpå han säger: Vad gör du i Brooklyn, vi är i Queens!!
Haha! For hilvide man! Fick åka tillbaka in i stan igen och strosa runder på stan istället. Fick världens skoskav och fick gå och panikköpa ett par nya skor. Hittade ett par sandaler för $20 som faktistk är jävligt snygga!:)
Mötte senare upp Bettan och Josef då festprissarna vaknat till liv och så gick vi till Central Park efter att ha gått och köpt mat att picknicka med. Med 23 grader i skuggan och vaaaarmt i solen kändes det som svensk juni-sommar:D
Låg och glassade i Central Park i ett par timmar medans fler och fler bakistöser dök upp.


Bettan, Camilla, Lotta, Jennifer & Nathalie


Snacka om kontraster mellan vår och vinter!!

Efter Central Park drog vi till en tjej som heter Jasmine (som faktistk är från Ängelholm!) som bor i Soho som världens lyxigaste Au Pair! Nej jag är inte avis;) Där beställde vi hem mat och förfestade lite innan vi sedan drog till Nikki Beach som aldrig sviker för bra fest!

Söndag
Inte lika fint väder som igår, men fortfarande helt underbart! Bestämde oss för brännboll och picknick i Hoboken i brist på tillräckligt stora öppna, lediga utrymmen i Central Park.
FY FAAAAN vad kul det var och spela brännboll!! Alla gick verkligen in för det och nu är mina ben helt döda! Kommer ha sån träningsvärk imorogn efter allt springade!! Otränad? Ja! Mitt lag vann i alla fall överlägset båda gånger med dubbelt så mycket poäng! Det gillar min vinnarskalle!
Nu har vi spikat brännboll för varje fin helgdag fram tills vi tröttnar! ÅH vad kul!!:D


Makke, Josef, Filippa




Jag & Bettan, som visade sig vara en killer i brännboll. Tur så fick jag henne i mitt lag båda gångerna!:)

Vid 6 skyndade jag och Filippa hem för att träffa några tjejer från vår Au Pair grupp och käka avskedsmiddag för en tysk tjej. Egentligen vet jag inte riktigt varför vi var inbjudna för vi umgås aldrig med dem och jag tror inte ens att de gillar oss särskillt mycket.. Men middag skulle vi ju ändå äta och ett fakesmile kan man väl alltid lägga på. Titta bara på bilden ovan! ;)


Im out. Godnatt!


Årets första vårtecken = Ray Ban

Regnet är undansköljt och solen är tillbaka! På med brillorna och ut och välkomna våren allesammans!


 Miike Snow - Burial. (Om låten inte går att lyssna på i Sverige, sök på den!! Annars går ni miste om årets låt)

Grooveshark

Tänkte tipsa er om en asbra musiksida där ni kan skaffa er ett konto och ha tillgång till all musik. Det funkar ungefär som Spotify, skillnaden är att denna sidan finns på internet så man behöver inte ladda hem något program och dessutom är det tillgängligt över hela världen. Det är gratis och du har tillgång till alla andras musik och spellistor, till exempel så heter jag Holmjohnsson så söker ni på mig så har ni tillgång till all min musik. Givetvis kan ni spara er egen musik i ert bibliotek och skapa era egna spellistor också!

 

Checka in det på www.grooveshark.com vettja!


Melodifestival i New York

Lite häftigt faktiskt att det är möjligt att sitta och titta på den svenska Melodifestivalen på en bar mitt på Times Square på självaste Manhattan, uppkopplat på storbildskärm via internet! Är det inte?
Det var i alla fall vad jag gjorde i lördes mellan 14 och 17. Låten som vann är väl helt ok, men jag måste säga att har man inte suttit och tittat på alla uttagningarna och redan hört alla låtarna så är de faktiskt inte särskillt bra.


Tog oss lite mat på baren. Astrid, Sarah och Lotta!


Lotta gillade sin sallad:D

Efter Malodifestivalen gick vi hem till Martin och Astrid för att förfesta lite inför Juliet.


Martin, Sarah och Jennifer

  
Alltid kul med toabilder!


Göteborgare och Martin

 


Bettan och Erica


Johan och Sarah


Limon till Juliet


Vårnytt

Var inne i stan i tisdags och njöt av det fina vädret! Blev lite shoppande också. Måste säga att jag älskar H&Ms nya vårkollektion. Har aldrig älskat H&M så myckte som jag gör här. Trot eller ej, i detta shoppingparadis och djungel av mode som New York så hittar jag alltid tillbaka till H&M och deras snygga, svenska och prisvärda mode! Love it!

Hur som helst; här är vad jag hittade:

 

(Eftersom jag fortfarande inte hittat självutlösaren på min kamera så får vi nöja oss med spegelbilder:)




Allt från H&M utom skorna som är från Urban Outfitters från ett tidigare tillfälle! :)


Miike Snow - Animal




(Punks Jump Up Remix)


St. Patricks fiesta!

Det har varit en underbar helg med fantastiskt väder! Våren har äntligen landat i New York och det är här den är som bäst!

 

I lördes ordnades det stooor St. Patricks fest i Hoboken och vi var såklart där för att ta del av detta. Vi började klockan 2 på eftermiddagen.. (Jag var sen så jag började inte förrän 4) och höll på till 2 på natten!

Det var massor av folk överallt, grönklädda människor, fulla människor, strålande solsken och fantastisk stämning! Det blir riktigt svårt att toppa denna utgången men försöka kan ni ge er på att vi ska göra!:)

 


Nedanför Makkes och Josefs lägenhet var det massor av folk ute på gatorna och utanför vartenda bar. Denna baren gick vi till senare på kvällen!


Go green. Maria, Filippa, Linda och Josef






Jennifer i sin supersnygga hatt:)


Det var helt underbart att sitta ute på balkongen och mysa i solen med New York i bakgrunden! Det är sånna här tillfällen då livet känns som bäst!


MYS! Evelyn och Sofia


Sen spårade det med att dricka öl ur slang upp och ner, som på en äkta amerikansk fest..!





Hello saferide - The quiz


Back in business!

Förra veckan var en helvetes vecka där allt verkade vilja gå emot mig.

 

Startade veckan med en härlig lite kräksjuka som höll i sig i några dagar.

Resten av veckan satt jag insnöad och kunde inte ta bilen någonstans, vilket innebar att jag inte heller kunde ta mig någonstans då man behöver bilen vart man än ska här!

Framåt helgen stänger internet ner och först idag har det kommit igång igen. Det enda jag lyckats logga in på är msn.
I lördags (mamma bli inte orolig nu) krockade(!) jag. Nej, rättning; Någon krockade in i mig! Var på motorvägen på väg till mallet då jag får bromsa in ganska hårt för en oväntad bilkö, men som den skickliga bilförare jag är hinner jag såklart stanna utan problem.. Det lyckades däremot inte den endast spansktalande kvinnan som kör in i mig. Hon hade hunnit bromsa in rätt mycket så hon hade inte jättehög fart när hon träffade mig, men ändå så pass att hela hennes front blev totalkvaddad och så att min bil åker in i bilen framför mig..
Men bilen framför mig fick ingen skada allt (kanske ett litet märke) och min bil klarade sig utan större skador (det gjorde jag ockå förresten). Bilen fick några större repor och antagligen en smäll på avgasröret för den låter som fasen nu..
Fick vänta på polisen i en timme och lämna körkort, registrering och försäkring, sen vasr det inte mer med det!

Men som sagt.. Efter en helvetes vecka är jag nu back on track och humöret är åter på topp!! :)

Nu ska jag hämta barnen på skolan sen ikväll blir det att försöka hitta något grönt på mallet ikväll för att ha på sig på St. Patricks firandet nästa helg.. Önska mig lycka till, jag lär behöva det!


Bild från Nikki Beach i lördags. Jag och Maria!

 


RSS 2.0