Check out my blog

Denna helgen har jag varit på Long Island på Au Pair kurs och avklarat mina resterande 3 credits av de 9 jag behöver för att kunna vara i landet lagligt. (Au Pairer som läser - är det rätt anledning till varför man "pluggar"?)

Var inte alls särskillt tråkigt som jag trodde det skulle vara. Tog en kurs i History of American sports så vi fick kolla på collegets Lacrosselag som spelade semifinal i deras serie, som de för övrigt vann, vi tittade på 2 filmer (inga faktafilmer utan Hoolywood filmer) och lite andra saker som fick tiden att gå snabbare!
Lacrossematchen var riktigt kul att se faktiskt och när man är där på colleget får man verkligen en upplevelse av det amerikanska college-livet! Det är precis så som det är på film och man kan inte annat än älska det.


Vi fick pom-poms att heja på med. Här Heidi, Filippa och Camilla
Angelica


Gå in på min nya blogg som jag skriver för radiokanalen Chataboutit också och visa ert support!:) Mystery Rack Chick - NYC nightlife

 


Fy skäms

Har nog aldrig suttit vid datorn så mycket som jag gjort idag.. Bokat hotell, avbokat hotell, bokat flyg, fått panik över hur mycket pengar som går, skypat, facebookat (måste man ju faktiskt ta sig tid åt) osv, osv...

Jennifer jobbar ju hemifrån idag men jag tror inte jag har haft ledigt... det har jag verkligen totalignorerat... Kände verkligen att behövde få saker gjort (bokandet av resan), men har lite dåligt samvete över det nu när klockan är halv 6 på kvällen och jag fortfarande inte erbjudit mig min hjälp. Johan Glans dilemma. Gå upp med svansen mellan benen - erbjuda min hjälp trots att det är waaay för sent egentligen.. eller.. skita i det.. lägga mig i fosterställning och hoppas det löser sig?

Vad jag däremot har gjort är att bloggat för första gången för radion.. Vet faktiskt inte rikigt var ni kan gå in för att se det, men jag säger till så fort jag vet! Publiceras imon.


BTW, heelskön kommentar av mamma förra inlägget! ;)

Tjejer bajsar inte. Om de mot förmodan skulle göra det så luktar det smultron.

Sitter och trycker i mig resterna av pistagenötterna jag smaskade på till Gossip Girl igår och kan inte sluta förrän burken är tom..

Får ett sms av Camilla efter att ha uträttat vissa ärenden hemma hos henne nyss: Vad fan har du ätit!?

Pistagenötter...


Ovälkommen påminnelse

Neeej! Fick ett mail idag om att jag måste bestämma datum för att boka min flygbiljett hem. Har till den 1 juni på mig..

BUHU, jag vill inte lämna livet här bakom mig!! :(


Radio Gaga

Fick ett samtal i fredes från radion som jag var och pratade på i fredes.
De vill att jag ska börja blogga för dem!:) Jag ska vara deras "nattlivs-bloggare" och skriva om var man ska gå, var jag festar, skriva om mina kvällar och lägga upp mingelbilder.

Vet inte riktigt när jag börjar eller vad jag ska heta men "Mystery Rock Chick" verkade vara på tapeten och det pratades om att jag bara behövde skriva en gång i veckan.
På fredag ska jag dit igen och då får jag antagligen mer detaljer, men visst verkar det kul!:) Ser fram emot det!
                                      Sofia, Jag och Natha efter American Idiot på Broadway

På tal om titeln till inlägget - Visste ni att Lady Gaga fick sitt namn från låten Radio Gaga från gruppen Queen. Se där, nu vet ni det!

American Idiot

Igår började dagen i kyrkan! Lexi hade sin "first comunion" vilket innebär att man får äta brödet i kyrkan för första gången och detta firar man ungefär som man firar konfirmationen.

Jag satt där som ett frågetecken många gånger då alla andra kunde psalmerna utantill som de läste. En gång skulle man gå ner och sätta sig på knä och be av nån anledning och en gång skulle man säga "Peace be with you" till alla som satt omkring en. Fjantigt om ni frågar mig..

När vi kom tillbaka hem men alla släcktingar som var här på besök så åt vi massa god mat. DEN delen gillade jag:)

Senare på dagen åkte jag in till stan för att möta upp Natha och Sofia för att gå på musikal på Broadway - American Idiot som är baserad på Greendays låtar. Tuss och Karolina - ni hade ÄLSKAT den!! Ni hade varit helt i extas! Den var helt fantastiskt bra och jag rekommenderar verkligen alla att se den! Jag satt helt facinerad med uppspärrade ögon hela pjäsen. Kände mig lite som Julia Roberts i Pretty Woman när Edward tar med henne på hennes första opera.
Jag blir så fruktansvärt imponerad över hur jäkla duktiga skådespelarna är. Ni alla MÅSTE uppleva en broadway show nån gång för det är verkligen en speciell upplevelse!
Till skillnad från Mamma Mia så var American idiot mycket tuffare, rockigare och ungdomligare. Den passar inte sig för barn för det är mycket svordommar, mycket budskap, sex och droger. Det är också mycket mindre dialoger och monologer i American Idiot och låtarna kommer nästan direkt efter varandra, så det blir nästan som en konsert. Jag hade gärna sett att det var mer prat mellan låtarna men den var så sjukt bra ändå!

Efteråt gick jag till en bar och mötte upp Carro och Jonna och senare gick vi till Hudson Terrace och fick en av de roligare kvällarna på länge. Vet inte riktigt varför för det var bara vi tre och lite folk från stan, det var knappt ngt folk ute och det blåste som faaaan så vi kunde inte vara ute som vi brukar, vilket oftast är roligare. Antar att inställningen var där helt enkelt!:)

 

 


Ett år har passerat..

..sedan dagen då hon tog sin sista dos.
Grattis till ett år i ett drogfritt liv!! Tyvärr har jag inte kunnat följa resan på nära håll, men jag har aldrig upplevt så mycket livsglädje hos dig som jag gör nu! Psykiskt har jag aldrig kännt mig närmare dig än vad jag gör nu, trots att vi aldrig varit så långt ifrån varandra fysiskt.


Såhär skrev du i augusti 2009:

"Flickan som accepterade att ha döden bakom hörnet. hon som var så rädd att bli lämnad och övergiven, själv letade upp ensamheten och valde sorgen som närmsta vän. hon försvann i röken från heroinet!

Flickan med kärleken, hon som trodde hon kunde klara allt och inget kunde krossa henne och hennes missbruk. och inte kunde döden skrämma henne heller genom att titta fram bakom hörnen. Hon försvann någonstans i den dimma som besattheten skapade.

Flickan som erkände, erkände maktlösheten över livet som missbrukare. hon som strosade runt på stan och undrade hur hon skulle överleva en timme till..

Självklart kommer jag ihåg flickan som gick in på avgiftningen i Hbg med hopp om ett nytt liv, Men hon är borta nu.
Hoppet finns kvar.

Kommer ihåg flickan som gick ut från avgiftningen, rädd och osäker och hade helt överlämnat livet i andras händer i hopp att maktlösheten skulle avta. Hon är också borta nu.

Sedan kom flickan som bestämde sig! som tog nya tag, rannsakade sig själv i det dåvarande nuläget och tänkte framåt. Smak av hopp och styrka.  Dressed For Succes!  

Här sitter flickan som undrar vem hon är, som kämpar för att hålla huvudet över ytan. Då hennes enda hopp är hennes egen vilja att fortsätta då hon inte har något gammalt att stå på tårna på för att kunna vila lite.

Jag vågar inte drunkna.
Det är svårt.. men vet ni vad, jag kanske klarar detta!
Ni anar inte hur stark jag kan vara, inte jag heller.."

Jag är så jävla stolt över Dig Nathalie!! Jag tror inte du inser hur stark du är! Fattar du att du som 19 år gammal, hunnit vara nere på botten, lyckats vända och varit drogfri i 1 år och är nu på väg mot toppen!! Jag är så jävla imponerad och jag är ledsen att det krävdes så mycket för att få mig att inse vilken otrolig människa du är!Lite mer än ett år sedan.


Nu
Vårt enda möte på över ett år!
Jag saknar dig. Jag älskar dig. Du är bäst. Jag är stolt över dig lillasyster. Och det ska hela världen få veta!:)
Velemaja - som mamma skulle sagt

Om man skulle slå upp ordet Beslutsångest i ordboken så skulle där stått Erica Holm Johnsson. Mer förklaring än så hade inte behövts.

Fick nyligen reda på att radion har blivit framflyttad till nästa fredag istället vilket var den största anledningen till att jag skulle gå ut imorogn för då är jag ändå i stan. Vill gå ut men saken är den att jag är den enda från Jersey som ska ut så att ta sig hem ensam är antingen alldeles för dyrt (med taxi) eller alldeles för tidigt (med tåg). Att sova i stan är inget alternativ då Lexi har sin comunion (nått ståhej i kyrkan som är typ som konfiramtionen) kl 11 på lördag förmiddag.

Ska jag då ut ikväll istället? Hela stadsligan ska ut ikväll verkar det som.. Och Carro och hennes vän Jonna som är och hälsar på.

Ska jag skita i ikväll och fredag och köra på lördag bara? Då blir det äntligen vår efterlängtade förfest innan, utan fredagsstressen.

Ska jag gå ut både fredag och lördag och försöka övertala iaf 2 tjejer härifrån att följa med ut imorgon?

 

Gah, jag blir galen!

 


På Rosannas önskan

Fick frågan om vad för musik vi festar till här. Här är spelningslistan som alltid gör mig lika taggad inför Manhattans underbara nattliv:

 

Inna - Hot (Club Version by Play & Win)
Michael Mind - Show me love (Club Mix)

Edward Maya feat. Alicia - Stereo Love
David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch

David Guetta feat. Kelle Rowland - When love takes over

MGMT - Kids

Bad Boy Bill feat. Alyssa Palmer - Falling Anthem (extended remix)

Timbaland feat. Katy Perry - If we ever meet again
Kat DeLuna - Dance Bailalo

Agnes - Release me (DJ Rebel radio mix)
Slagsmålsklubben - Övningsköra
Miike Snow - Animal (Punks Jump up remix)

Natasha feat. Enur - Calabria
MGMT - Time to pretend

Empire of the sun - Walking on a dream
MGMT - Electric feel
Cedric Gervais - This is Colombia!
Princess Superstar - Im Perfect

Enjoy!


WTF!?

Var på stan i helgen och fick bevittna nått så jääävla äckligt!!!

 


Kolla mannen på taket!Blev så jääävla rädd, hjärtat åkte rakt upp i halsgropen. Ska jag bevittna nått jävla självmord här eller!?Oroa er inte... efter att ha tittat länge och väl kom vi fram till att det är en staty. Bilden är faktiskt från när Rosanna var och hälsade på. Vi satt tillsammans med Carro på en gläsplätt och käkade när Rosanna helt plötsligt sätter maten i halsen! Kan tro att vi blev oroliga eller, men rätt cool grej ändå som konstnär att göra! Skapar verkligen reaktioner och uppmärksammelse!

Lite försenade bilder från när Rosanna var här. Rosanna har de flesta men några få hittade jag på datorn precis:


Sushi-restaurang, New Jersey


Soho, Manhattan


Efter brännboll, Hoboken, New Jersey

Empire State Building från Hoboken, New Jersey


Hey, hey, hey!

Var ett tag sedan nu.. har haft fullt upp så jag har inte gått och deppat ner mig totalt över Filippas hemfärd, även om det är sjukligt tråkigt!!

 

Valborg igår ju. Blev inte riktigt den kvällen jag hade hoppats på.. Hade all potential, men det ville sig inte riktigt..

Men det började bra!

Hade fått erbjudande att vara med i web radio så klockan 21-22 igår var jag där på en intervju i ett inslag som heter "Mystery Rock Chick". Vet inte varför men de ville ha en snygg, svensk tjej där och då var tydligen jag rätt för jobbet.


Se (de filmade nämligen också) mig i radion här: http://www.ustream.tv/recorded/6571977

Spola fram till 14.30 om ni inte vill se hela programmet. Då är jag med ett tag och sen lite de 3 sista minuterna! 


Det var verkligen jätteroligt och tydligen så gjorde jag ett bra jobb för de vill att jag ska komma tillbaka på fredag igen tillsammans med en av mina vänner!


Vad tycker ni? Gjorde jag bra ifrån mig?


RSS 2.0