Veckans hit!

Denna veckan bjuder jag på Queen of the world av norska tjejen Ida Maria! Gå gärna in på www.myspace.com/idamaria och lyssna på låten. Bättre kvalité men dock bara halva låten. Här får ni i alla fall hela!


Enjoy!

Dåliga naglar?

Tänkte ge ett litet skönhetstips till er som, precis som jag, har världens mjukaste naglar och som skivar sig hela tiden.
Köpte ett kitt från Mavala på Kicks för prisvärda 250:- som ger starkare naglar. Jag brukar inte tro på sådant här för ingenting har fungerat på mig, men med dessa produkterna har mina naglar faktiskt blivit bättre! Nackdelen är bara att man måste vara duktig och verkligen använda det regelbundet, vilket jag inte är så duktig på, för att man ska få resultat!
 
image66

Scientifique Nail Hardener -
stärker nageln genom att binda ihop nagalns tre skikt. Förhindrar att naglarna bryts och stärker mjuka naglar. Stryk på på nagelspetsarna en eller två gånger per vecka tills du tycker att naglarna är lagom hårda. Efter det räcker det att du använder den varannan vecka.Nutritive Nail Cream - motverkar torrhet och hjälper nageln att återvinna sin elasticitet, vilket stärker naglarna. Cremen appliceras varje kväll under 4-6 veckor på hela nageln men framförallt vid nagelbasen.Barrier Base Coat - fuktgivande underlack speciellt för känsliga naglar med tendens till torrhet. Underlacket är det viktiga första steget vid manikyr av torra och känsliga naglar.Mavala Hand Cream - tillför fukt till huden och ger en kladdfri yta som skyddar händerna mot yttre skadliga faktorer och gör dem mjuka och behagliga. Kan appliceras dagligen på torra, rena händer. Kan även användas till armbågar och knän.
Tack Rebecca!

Måste ju bara få lov att tacka min vän Rebecca som designat bloggen åt mig! Märkte det nyss. Tack så hemskt mycket! Gillar den jättemycket. Den känns "jag"! :)

Lönedag = shopping för hela slanten!

Det är inte ofta jag går på Familia, men när jag väl är där så har jag det riktigt trevligt! Idag var jag där med mamma som tagit sig ledigt av okänd orsak. Hon som annars avskyr att shoppa, och då menar jag verkligen avskyr så mycket så hon tror att det faktiskt är det värsta hon vet, hittade en massa fynd:

1 st. tunika á       129:-
1 st. byxa á          499:-
1 st. vårjacka á   249 :- 
2 par skor á         166 :- /st.
1 st. armband á   90 :-  
                              1299:-

Tacka vet jag reor och skopunktens "ta-tre-betala-för-två" slogan!
Jag nöjde mig med ett par skor, men snart ska jag ner till stan och sätta sprätt på lönen jag med!:) Det är kul!

Låt mig vara ifred när jag pumpar!

Det är så typiskt äldre gubbar att lägga sig i när man är och tränar på gym.. och jag hatar det!
De kan påpeka alltifrån hur jag utför mina övningar till att de vann SM i tyngdlyftning 1973.. De kan stå hur länge som helst och skryta om alla tävlingar de en gång vunnit. Jag bryr mig inte!! Låt mig utföra mina övningar som jag vill, för jag tror jag väljer att lita på min sjukgymnast, och snälla jag är absolut inte intresserad av dina bragder så låt mig få slippa stå och lyssa och låtsas som att jag är intresserad. Jag kom för att träna!
Sist var det en gubbe som sa till några yngre killar: "jag kan visa er en bra magövning. Det är den bästa man kan göra för att träna magen, men man måste vara riktigt stark. Det är inte många som klarar av den.." Och gubben lägger sig ner och fixar övningen lätt som en plätt!
Nemen grattis, du måste vara riktigt, riktigt stark! Vill du ha en applåd också..?

Ankinvation!

Ängelholm har blivit invaderat av ankor!!
Inom loppet av två veckor har jag fått stanna på vägen 3 gånger (!) för att släppa förbi ett par, tre ankor!:S Låter inte så mycket men hur ofta händer det liksom? Senast i måndes var ett par ute och vandrade på vägen och de jävlarna flyttar ju sig inte heller! Varifrån kommer dessa varelser!? Är de trötta på ån eller vad är det frågan om..?

Ny bussincident!

Satt på bussen på väg hem innan idag när jag ser en dam i 50-års åldern stiga på. "Åh det är ju Karin på jobbet", tänker jag. Och inom loppet av 3 sekunder hinner jag tänka "Ska jag säga hej?" "Undrar om hon känner igen mig" "Jag kände knappt igen henne.." "Pinsamt om jag säger hej och hon inte vet vem jag är" "Ska jag hälsa eller ska jag inte..?"
Jag bestämmer mig för att inte göra det när hon går förbi, pga rädslan för att hon inte ska känna igen mig om jag hade hälsat. Men hon går inte förbi utan stannar vid min plats och sätter sig ner brevid mig. 5 sekunder hinner gå utan ett ord och nu är det försent att helt plötsligt vrida på mig och säga: "Hej Karin!". Då kunde jag ju likabra gjort det direkt.. Hela bussfärden sitter jag bakom mina solglasögon och gömmer mig, intryckt mot fönstret brevid min kollega..
Tänk om hon helt plötsligt hade märkt att det var mig hon satt brevid och undrat varför jag inte hälsat. Vad skulle jag då ha svarat. "Nej, jag bestämde mig för att inte göra det.." ?
Vid väla går hon av.
"Puh, jag lyckades!"

Veckans hit!

Timbaland har gjort det igen! Ni hör den säkert överallt och nu kommer ni få göra det även här! Tycker Madonnas och Justins nya låt 4 minutes är skit bra, tog dock ett tag för mig att tycka det! Och jag måste för första gången när det har med musik att göra, få lov att hålla med P. Madonna är skitsnygg i videon. 

 


Enjoy!

Ge våra sjuksköterskor den lön de förtjänar!

Ja, det här med vårdstrejken! Jag hoppas verkligen att det går igenom så att våra sjuksköterskor får mer i lön. Det är ju helt ofattbart att de, som har en bättre och längre utbildning, kan ha mindre i lön än en undersköterska!
Man har ju dessutom gått ut och sagt att strejken kanske inte kunde genomföras på grund av att det kunde bli för farligt med tanke på patienters hälsa osv. Våra sjuksköterskor är alltså så viktiga att de inte får lov att strejka på grund av andras välmående men ändå så pass oviktiga att de får den enligt mig obetydliga lönen på ca. 19 000! Hur går det ihop? Rimmar väl lite dåligt! Tycker det talar för sig själv då ge våra sjuksköterskor den lön de förtjänar och det är fan så mycket mer än 19 000 i månaden om deras jobb innebär att rädda liv!!
Vem är det förresten som bestämmer lönerna?

Deklarera mera.

Nej tack! Har nu genomfört min första, och.. åh vad skönt det hade varit att skriva enda där, deklaration i mitt liv. Det var precis som jag befarade. Tråkigt! Trots att jag i princip bara behövde skriva under det hela. Gud bevade mig väl (dödssynd va, Rebecca?) då jag måste kontrollera en massa!
Jag somnade nästan.. typiskt va. 

Barnsligt gott!

Ja vad är inte så barnsligt gott som just marängsviss eller marängsswitch som Sara säger! Ska äta det nu på grund av en läglig födelsedag! Mmmm.. marängsviss..

Denna soliga dag är egentligen inte så solig..

Ja den började ju bra. Dagen alltså. Det var soligt och grant och jag såg mitt tillfälle att äntligen få bära mina nya solglasögon. Jag bar dem fast än solen avtog. Jag älskar att pilot is the shit i sommar! Dessa fyndade jag för ett riktigt fyndigt pris! 170 :- för båda paren!

image58   

                                                     


image62

Fan vad het man kan bli om man täcker över halva ansiktet:) haha!

Bra jobbat Sverige!

Såg nyss på Oprah. Handlade om hur det är att vara homosexuell i världen. Tydligen är Sverige det land där homosexualitet är mest accepterat! Bra jobbat Sverige! Tydligen kan vi inte vara så konservativa ändå! :)

Att vi ska vara så in i helvetes konservativa! Vi är en vacker och egocentrisk befolkning!

Jag har inget vettigt att skriva idag överhuvudtaget.. är det 1ord eller 2? Kanske till och med 3? Över huvud taget. Nej. Tänkte egentligen lägga upp lite bilder, men blir inte färdig att leta upp kameran. Behöver plugga men ack vad jag inte orkar. Är trött och vill inte ägna mig åt sådant trams just nu!


Kom just på en grej! Har skrivit om det tidigare men det stör mig än och kanske ännu mer nu.

Det kommer på en stackars gubbe på den redan överfulla bussen idag. Han synar hela bussen, letar desperat efter en ledig plats att få sitta på. Alla ser att han letar efter en plats, men ingen vill se det. Plötsligt sitter alla och tittar ut genom fönstret, för av någon konstig anledning är det värsta som kan hända just att gubben kommer och sätter sig på just den platsen brevid dig! Det är ju din väskas plats! Din väska är värd fan så mycket mer än en gammal gubbes sköra ben! Du känner ju inte honom, men du och din väska har ju trots allt ett förflutet! Gubben blir tvungen att fråga hövligt om han får lov att sitta brevid dig. Då tittar du fövånat upp och låtsas som att "oj, har du ingen stans att sitta, stackare, det såg inte jag.." Med en himlande min ger du väskan en plats i ditt knä istället..
"Gubbjävel!"
tänker du.
"Så jävla typiskt Sverige" tänker jag.

Lite komik i vår regniga vardag!

Dessa påpekande/komentarer lyfte i alla fall mitt humör direkt!:)

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det.
    
 /Mikael 6 år 
 
För att få barn måste fröna tävla. Om de spurtar riktigt mycket är det risk att man får trillingar.
    
 /Johan 7 år  
 
För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med killbacillerna. Och om tjejerna vinner så blir det en flickbaby.
    
 /Julie 6 år 
 
Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör. Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör.
    
 /Fred 7 år 
 
När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster.  Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen.
    
 /Ida 6 år 
 
Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässa med buller och bång 
/Gun 7 år 
 
Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning är det helt slut på mjölkproduktionen.
    
 Håkan 7 år 
 
Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och dessutom har mannen problem med protesen.
    
 /Petter 9 år 
 
Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans.
    
 /Kathrine 6år 
 
Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret. 
Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv.
    
 /Nina 6år 
 
Om man inte vill vara gift längre, för att mannen kanske var dummare än man trodde, så kan man skiljas som vänner.
    
 /Marie 7år 
 
När man gifter sig får man inte skratta. Och så får man inte säga nej. 
/Cathrine 5år 
 
Det är inte säkert att man vill gifta sig med vem som helst. Det är inte säkert att man vill klä av sig heller.
    
 /Linn 7 år 
 
När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det, måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överens om vem  som ska ha barnen. De som inte kommer överens om det måste gå till  en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får  den andra ett extra matbord istället. 
/Regina 7år 
 
Graverade mammor går med babyn i magen i ca 204 månader.
 
 /Hedda 6  år   
    
Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen.     
 /Tove 9 år 
 
Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop.
 
 /Erland 6  år  
 
Gamla tanter tycker om att se nakna män, de vill bara inte erkänna det när
han frågar.     
 /Tone 7 år 
 
 Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer. 
/Siri 6 år 
 
Männen har flera framdelar på kroppen.
 
 /Julie 6 år   
 
Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
    
 /Stina 9 år 
 
Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.
    
/Martina 6 år 
 
Min pappa säger att min mamma är medvetslös när hon handlar kläder.
    
/Marion   6 år 
 
Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar. 
/Mia 4 år 
 
Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för. 
/Hassan 6 år 
 
En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk.
    
/Erland 6 år 
 
Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får min bror   plats.
    
 /Katja 7 år  
 
På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. Det är för att de har mjölkat så många familjemedlemmar.
    
 /Heidi 6 år  
 
Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lite lösaktiga.
    
 /Stina 6 år 

Veckans hit!

H
ur falskt han än sjunger, lyckas han alltid med härliga sommartrudelutter! Mannen jag pratar om är givetvis Håkan Hellström, här med en låt fran hans nya album: Långa vägar. Vad är det för speciellt med denna flicka?

Ingen har väl någonsin kunnat ungå vad som hänt den lilla flickan, för aldrig har det väl skrivits så mycket om någon som just om Engla?
Jag förstår inte denna uppståndelse och varför det är så synd om just henne.. Sånt här händer väl nästan varje dag. Små oskyldiga barn blir misshandlade till döds, blir kidnappade och våldtagna som spädbarn, och nu har det hänt igen. Denna gången är dock unik, för nu skickas det kedjebrev, både på sms och mail för att man ska visa sitt stöd gentemot Engla.
Visst, jag tycker det är hemskt. Fullständigt fruktansvärt och jag tycker på fullt allvar att våldtäktsmän borde få kuken avhuggen och mördare själv bli berövade sitt liv. Därmed inte sagt att jag är för dödsstraff. Men jag tycker denna uppståndelse kring Engla har gått till en överdrift.
Vem är egentligen denna flicka?R.I.P - jag vill visa mitt stöd, men inte endast mot Engla, utan gentemot alla drabbade!  

S och allt vad det innebär!

Ikväll är det inflyttnigsfest/20-årsfest hemma hos paret Sjöberghs! Ska bli riktigt riktigt kul då det verkar bli fullsatt.
Festen går under temat S vilket innebär att man kan vara sotare, smal, stor, sig själv, eller helt enkelt bara svart! Själv ska jag ha skoluniform! Älskar teman och utklädningsfester! Skit kul när alla går in för det, vilket "gänget" är väldigt bra på:)
Har rätt mycket att göra idag kom jag på, så I better get going...

Veliga Birgitta!

Jag har fått världens huvudverk och det är inte alls kul! Berodde inte huvudverk på näringsbrist? I mitt fall kan det omöjligt vara så.. jag bara äter och äter tycker jag. Idag har jag gjort det iaf!
Ska snart till stan och byta en klänning jag köpte i tisdes på Valentine mot en klänning på MQ.. Är inte helt säker på om jag inte vill ha den från Valentine, så jag kanske kommer tillbaka och köper den senare... Beslutsångest är min grej!

RÖGLE I ELITEN!

Grattis till Rögle! Herregud vilken jävla match! Och tack för förlusten Malmö!!
Ja, skulle det inte varit så att jag skulle upp och jobba imorgon (kl 5) så hade ja hängt på killarna (alltså min pojkvän med vänner) ner på stan och firat!
Det här är stort för lilla Ängeholm! GRATTIS igen!! Och jag tar av mig hatten och bugar och bockar för Kenny Jönsson - The king!


image55

Tjejer, börja äta!

Jag tycker att jag ser allt fler tjejer som verkar svälta sig själv. Det har varit väldigt ofta den senast tiden jag reagerat på hur smala många tjejer plötsligt blivit. Tjejer som går på skolan och ska vara elitidrottare. De om någon ska väl veta vikten av att äta rätt.. Tycker det är skrämmande att det har gått så långt att "till och med" seriösa idrottare som vet exakt vad som krävs av dem för att kunna träna så mycket som vi på idrottsprogrammet gör. Äta, sova, träna. Äta, sova, träna. Detta har vi fått inpräntat sedan vi var 12 tror jag! 
Missförstå mig inte, det är hemskt vem det än gäller, men när idrottare på så hög nivå minskar på maten så pass, tycker jag det visar att samhället gått för långt..  

Inte riktigt klara eller helt enkelt underbara?

Tänkte ägna ett inlägg åt mina underbara och väldigt märkliga vänner! Ni är helt otroliga och oersättliga! Jag är så tacksam för er alla och med er har jag alltid så jävla kul!!

image42
Rosanna

image43
P


image50
Karolina & Staffan


image45
Tuss


image49
Victor


image51
Renato


image52
Rebecca & Karolina


image53
och Jag


Jocke är ju knasig han också, men tyvärr har vi inte lyckats fånga det på bild. Ja, vi är allt ett minst sagt wacko gäng!

16.07

D
et är oftast när jag sitter på tåget eller bussen på väg hem från skolan, då jag filosoferar som mest, som jag kommer på något nytt jag ska skriva här i bloggen. Idag kom jag att tänkta på klockan.. Ja jag sa väl inte att det var super viktiga ämnen jag filosoferar över..
Vilket underligt jävla system vi har för att avläsa klockan!
Kvart över 3 eller fem i halv 2? Varför heter det inte bara 15 min. över 3 eller 25 min. över 1? Hade varit så mycket enklare ju. Vem är det som sitter med den ulsa idén att krångla till det!? Det är många saker som är krångligare än vad de egentligen behöver vara. Skottår till exempel.. eller att ställa fram och tillbaka klockan.. egentligen jävulst onödigt om ni frågar mig.
Om vi ska ta oss tillbaka till klockan så måste jag säga att jag är lite imponerad över mig själv att jag tog mig igenom det så galant som jag gjorde för ca. 15 år sedan, då man fick lära sig klockan.. (ja det är väl då någon gång?) Stackars barn, vad de måste lära sig mycket invecklade ting! Stackars barn växer upp och tror inte ens att det är invecklat, för då har det redan hunnit bli vanligt! Det var invecklat..


image41

Veckans hit!

Har ju haft låtar av ungefär samma stuk innan, så nu tänkte jag variera mig och välja en låt med lite annan genre. Här har ni en skitbra låt av Brandi Carllile - The story! Älskar att hennes röst är lite hes..Hipp hipp hurra

Har ni hört den senaste folks!?
Har ni inte det så lyssna noga nu! Rix FMs "hitvarning" och "nyhet" just nu är Jason Mraz - I'm Yours!!
Bra Rix FM, ni har verkligen lyckats med er nyhet denna gången..!Igår var det Ps tur att fylla 20.. Mina vänner förvandlas till vuxna nu till höger och vänster tycker jag! Tur att Karolina också är sen så jag slipper vara tonåring ensam:)
Hur som helst blev kvällen väldigt lyckad! Kalaset började 17.30 hemma hos Petterssons, i samfund med mycket god mat! Fortsatte sedan kl 22.00 inne i bowlinghallen i Helsingborg.. Ja ni kan ju gissa vem som vann..
Efter min lyckade runda gick vi till Tivoli och hela vägen ner gick halva gänget och sjöng "Happy Birthday" av Stevie Wonder.. Ja, Erica det är kastet man får stå när man sätter igång en trallvänlig låt. Mitt syfte var ett sjunga den ett par gånger.. kanske max 4. Eftersom vi endast kan refrängen fanns det en stor risk att bli upprepande.. Många verkade strunta i det!
Tack för igrå det var trevligt :)
"Lite bilder kanske?" 

image35


image37
Amanda och Natta

image38
Amanda

image39
P & Jag

image40
Elin och Amanda

Det är en dag värt att fira med blommor och champange!

F
ör det första vill jag givetvis passa på att gratulera min bäste vän Rosanna som blir fullvuxen denna dag! Javisst, 20 hela år blir bruttan! Hoppas du får en underbar dag!

För det andra vill jag "skåla med mina vänner och dom som jag känner" eftersom VI ÄNTLIGEN HAR BLIVIT KLARA MED VÅRT PROJEKTARBETE!!! Ja det är helt sant, jag är numera fri från denna plåga tills vidare!:D Herregud jag vet inte hur jag ska uttrycka mig så glad jag är..
Att hela tiden ha i bakhuvudet att projektet närmar sig deadline och behöva sitta i timmar hemma hos P och försöka få ner en massa ord på papper är nu över!!!

Tack mina damer och herrar!

image34

20 åringen.

Självupptagna Merre!

Tittade nyss på Greys Anatomy och jag måste säga att jag kan bli fruktansvärt trött på Meredith! Allt ska vara på hennes villkor hela tiden, varesig det gäller syrran (vad nu hon heter), Derek eller vem fan som helst och det ska vara så jävla synd om henne hela tiden!
Det är det inte. Hon har bara allvarliga problem med att vistas med andra människor!
På nåd konstigt jävla vis gillar man ändå den egoistiska skiten..!

Hur går det med maten?

Det är så typiskt mamma att aldrig, eller i alla fall väldigt sällan, svara så exakt som möljigt eller ens någerlunda exakt så att man kan hänga med vad hon menar. 
Det kan vara alltifrån när maten är klar till hur gammal en kille var som hon såg på tåget.
Man frågar: "mamma när är maten klar?"  eller "hur gammal var han?"
Hon svarar: "Jag vet inte" eller "Svårt att säga.."
Man frågar igen: "men ungefär"
Hon svarar igen, lite irriterad denna gången: "jag vet inte Erica"  
Och varje gång säger jag tillbaka: "Men herregud du vet väl om det handlar om 10 minuter eller en timme" eller "Men du vet väl om han var i 40-års åldern eller i 20-års åldern!?" och inte förrän då kan hon ge mig det svaret jag är ute efter...
"Ja det är väl närmare en timme då" eller "ja det var väl närmare 20 då.."
Tack! Det var allt jag ville veta..
 hon lär sig då aldrig...

Veckans hit!

Äntligen har man tillgång till bloggen igen! Ska man uppdatera för att förbättra får man fanimej göra det på natten.. och snabbt ska det gå! Inte flera dagar.
Hur som helst nu är jag tillbaka och nej jag har faktiskt inte glömt veckans hit! Tänkte bjuda på en låt av The view som heter The don:
Enjoy!

RSS 2.0