smått och gott

Hej på er!
Idag har jag varit och fixat ett gymkort! Så nu har jag ingen ursäkt för att inte kunna träna längre.. Kan inte skylla på kylan. Dessutom slipper jag ångesten över all skit jag trycker i mig här! Det är omöjligt att inte hänga på i deras bedrövliga matvanor. Jag har ändå lyckats hamna i en familj som äter ganska nyttiga middagar, men allt godis och mög de stoppar i sig där imellan jämnar liksom ut den där lagom nyttiga måltiden..

Jag kan knappt fatta vilken tur jag har haft som har kommit till denna familjen! Sen jag kom hit har jag hunnit höra så sjukt mycket historier om Au Pairer som kommit till ett rent helvete. Maria till exempel (tjejen som bor på min gata). Hon hamnade först hos en annan familj där mamman var alkoholist. Var och varannan dag kom Maria hem och hittade mamman deckad i soffan eller deckad på golvet(!). Droppen kom väl när hon hittade henne en dag på golvet på en massa kexsmulor över hela sig och en telefonsladd virad runt sig som hon tydligen lyckats trassla in sig i utan att komma loss. Så hon somnade väl..? Maria fick byta familj efter två månader och det sjuka är att trots situationen så skickade Cultural Cara ändå en ny Au Pair till familjen utan att förklara läget för henne. Jag har fler hitorier åp lager men det hade ni inte orkat läsa om.
Cultural Care bryr sig tydligen inte alls som hur vi au pairer har det utan bryr sig bara om att familjerna är nöjda så att de får sina pengar från dem. Jennifer sa till mig att Erica bara så du vet hade vi lika gärna kunnat vara galningar för Cultural Care har inte kollat upp oss ett enda dugg..!
Hm. så jag antar att jag helt enkelt haft en jävla tur!!

Som svar på lite kommentarer så ja, tro det eller ej men jag tänker försöka gå ut denna helgen också! Haha! Kalla mig galen men tredje gången gillt, right? Funkar det inte denna gången heller ger jag dock upp fram tills den 3:e april, då jag blir olagligt 21;)  TACK Rosanna! Hoppas ni får det kul i helgen! Älskar våra festhelger så jag önskar jag kunde varit där men att mina helger här snart lyckas iaf mäta sig med våra i Ängelholm. På tal om det. Förra helgen när det inte gick så bra, var jag en RIKTIG BF! (det betyder bitterfitta, mamma) Jag sa: vad i helvete gör jag här egentligen!? Jag saknar min pojkvän och jag har fan så mycket roligare i ängelholm än här! Där kommer jag åtminstonde in på klubbar och jag får lov att supa hur jävla mycket jag vill! LAGLIGT! Jag var arg!! 
Och ja jag ska ge er foto på huset, mitt rum, barnen och andra hus häromkring! Förlåt men jag har faktiskt inte tagit mig tid till att göra det helt enkelt.
Tack för din kommentar Natha! Jag hoppas att ni kan komma! Familjen här ser fram emot att träffa er:)


Kläder, religion och swedish meatballs!

Idag har jag varit på ett Mall här i närheten för första gången! Hade lätt kunnat tillbringa en hel dag där bland denna djungel av affärer och saliga blandning av dyra märkeskläder till billiga marknadspriser. Konstigt nog kom jag inte därifrån med några kläder alls! Så fort jag hittade något så tänkte jag:  Nee, jag hittar nog något bättre... Behövde nog en dag bara för att tjecka läget lite! Däremot köpte jag en body butter från Body Shop, en pyamas"dress", en mini handväska (liknar mer en plånbok) och ett vitt bas-linne.



Dessutom har jag beställt denna klänningen från Asos:

fin va:)

Nog om mina kläder! Tidigare idag på Mall:et så la jag märke till två kvinnor som hade en svart fläck i pannan. Första tanken var att stackare, vad pinsamt att gå runt med en fläck i pannan. Att de inte märker det?
Men sen kom jag att tänka på att det är ju jävligt märkligt att båda går runt med en likdan fläck i pannan utan att säga till varandra. Tänkte inte mer på det... När jag hämtar upp Lexi från skolan ser jag ännu en kvinna med en likadan fläck i pannan. Hade så brottom så jag hann inte ens reflektera det. Förräns nu nyligen när en pappa kom hit för att hämta upp Lexi till nån kristen dags-skola, och han har en likadan svart fläck i pannan. VA FAN? Som tur är frågade Lexi varför han hade den där och så svarar han att det är aska som symboliserar nån kristen "ask-dag" eller va fan han sa.
HERREGUD, är väl egentligen det rätta uttrycket just nu.. Amerikanare.. jag säger då det!

Förresten!! Jag hann in en runda på IKEA också innan jag skulle hämta upp barnen från skolan. Nostalgikänsla på hög nivå vill jag ju påpeka! Fick nästan en klump i magen för det kändes precis som hemma med alla Niklas, Ivar och Billy namn skymtandes överallt! Och i och med att jag jobbat där kändes det ännu mer hemma! Vi gick i alla fall raka vägen till restaurangen för att äta some swedish meatballs och gräddsås. Tyvärr serverar dem det med potatismos, men det var ändå total lycka mina vänner!!

Lucky me..

Skulle ju ut i fredes.. slutade inte så bra kan jag ju säga. Det var jättekul att umgås med Maria och att träffa en ny svensk Au Pair som heter Angelica, men jag tycks bringa någon slags olycka när det gäller att festa till det i stora staden..
Maria är själv 88:a och har ännu inte fyllt 21. Angelica är 89 och är inte ens 20 än.. ändå har de aldirg haft problem med att komma ut. Antingen har de haft tur och kommit in ändå, eller så känner de någon som har kunnat fixa in dem. Men i fredes hade de inte lyckats på tag på någon och någon tur hade vi ju inte direkt. Slutade med att vi gick runder på New Yorks kalla gator med förhoppningen att komma på något att göra. Vi fick den briljanta idén att gå på nattbio och fick höra att det är öppet dygnet runt men väl framme vid bion, visade det sig att Nej det var det ju inte alls det! Vi köpte en massa godis och gick tillbaka till hostlet vi hade bokat ett rum på (det går inte att ta sig tillbaka till New Jersey så sent på natten så vi tar in på ett hostel där man hyr ett rum för en natt för ca 20 dollar). Till saken hör att det enda rummet som var ledigt var ett rum för 6 personer och vi var tre så vi fick dela rum med 2 andra och de hade redan gått och lagt sig när vi kom inspringades med alls vårt godis. Detta blev vår lösning:


Angelica och Maria ute i korridoren på golvet:)

Dagen efter tog vi en runda i New York och då hade solen tittat fram och alltså betydligt behagligare väder! Helt underbart är det att strosa runder på New Yorks gator och bara ta in allt som händer. Finns så otroligt mycket att uppleva så gårdagen var snabbt som bortblåst! Hade bestämmt träff med en tjej från Au Pair skolan som jag mötte upp. Blev lite, lite shopping.


Emma har joinat. Här äter vi brunch! Det är som en stor "matbar" med frukt och grönsaker och nudlar och kykling, ja allt möjligt och det fungerar som lösgodis. Du betalar för hur mycket maten du plockat på dig väger. Frukten är så jävla fräsh och god!!


Smått och gott från Victoria Secret:)

Skor från "Red or Dead" på rea. 29 dollar:)

Take 2!

Idag tänker jag ge mig på det igen.. Ska ut och festa ikväll med Maria och en annan svensk Au Pair. Tror hon heter Angelica, men det kan faktiskt kvitta..
Nu ska vi i alla fall ut i New York och inte Long Island! Ska bli roligt, hoppas jag..:)

Doug (pappan i familjen) sa just till mig att han och Jennifer (mamman) pratat om hur glada de är över att jag är här.. De varså glada över allt jag hade hittat på med barnen igår, för något sånt gjorde aldirg deras förra Au Pair.. Vi tejpade ihop flera papper och ritade av både Lexi och Peter och färglade dem och ritade kläder på dem och så hängde vi upp dem på väggen. Tyckte egentligen inte att det var något speciellt med det. Men det tyckte tydligen Doug och Jennifer. Och jag blev glad..!


Bilder


St. Johns University. Det var INTE så fint innuti som utanpå!


min arbetsgrupp


Mrs. Lorraine och svenskarna fårn min klass, Emma och Suz


Beyonce 2, Geraldine från France?


Manhattan, New York City


Manhattan by night


Svenskarna. Anna, Suz, Elise, Paula, Emma, Lovisa och Kristian!


Time Squere

Nytt nummer!

Hej allesamman!! Nu har jag skaffat ett nytt amerikanskt nummer. Det är 2012891700! Spara det! Det kan hända att ni får meddelanden från mig från mitt svenska nummer, men svara alltid till detta nya, för jag skickar nämligen meddelanden från internet och det är registrerat på mitt svenska nummer!

Idag har jag träffat den svenska tjejen; Maria, som bor bara några hus från mig! Hon kom först till mig på dagen och hälsade på och nu har jag precis kommit hem från henne. Kollade på film ihop. Riktigt trevlig tjej! Kan inte beskriva hur skönt det känns att ha en svensk tjej så nära! Vi ska ut till helgen också tror jag. Thought I would give it another shot!:P

Har fått en klockradio av familjen. Satte igång den och vilken låt är inte på radio om inte  U2´s sunday bloody sunday!? Det är ju min låt!! Och jag tänkte direkt på Victor och hans sköna dancemoves! Var tvungen att stänga av så jag skulle slippa gråta mig till sömns!
Det känns inte så jobbigt nu som det låter, men så fort det kommer upp något som påminner om någon av er eller något där hemma så blir jag jätte emotionell.. Kommer nog vara så ett tag!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte visat några bilder! Har ju en massa från trainingschool! Lovar att lägga upp dem så fort jag har tid. Har tid nu men är för trött..

Älskar dig Staffan, saknar er homies:) Godnattpuss

My first night out..

..didn't went that well!
Hade pratat med Tove igar och bestammt att vi skulle forsoka ses och hitta pa nagot. Samtidigt hade Natta fragat mig om jag ville med ut pa fodelsedagsfest. Det visar sig att tjejen som fyllde ar var en tjej fran samma skola som Tove gar pa ute pa Long Island. Perfekt tankte jag, da slar jag tva flugor i en small och traffar bade Tove och Natta pa den har festen. Det kunde ju inte bli battre!
Bestammer med Natta att jag forst ska komma in till henne i stan for att gora i ordning oss dar och sedan tillsammans ta oss ut till Long Island. Sagt och gjort. Vi kommer dock ivag valdigt sent sa fodelsedagsganget bestammer att fortsatta festen pa en bar och att vi skulle mota upp dem dar. Sagt och gjort, men nar vi val kommer dit runt kl: 12.00 sa kommer inte jag in med mitt 20-legg, trots att Tove gjorde det!! Vi akte tillbaka till Manhattan igen och bestammde oss for att sova hos Nattas kompis (dar hon "bor") for tillfallet. Det var nog den snuskigaste lagenheten jag nagonsin satt min fot i och dar forvantades jag att sova!
Dar var matrester, dammtussar, hartussar, klader, disk, smuts, smuts, smuts overallt! Kallt var dar ocksa sa jag har knappt kunnat sova ett dugg!
Jaja, jag hoppas att det blir battre nasta gang vi gar ut och Doug (pappan i min vardfamilj) har sagt att jag maste forsoka skaffa mig ett fejkleg! haha cool pappa va:)
Hur som helst blir det inte mer fest pa Long Island mer for min del, sa lange jag har Manhattan som alternativ:)

Saknar er alla nat kopiost!!
So long..

Det första från USA!

Jag är framme!! Och jag är i säkert förvar som ni nog alla hört:) Nu sitter jag i min säng på mitt rum hos min värdfamilj i Upper Saddle River, i New Jersey, utanför New York i USA! Galet! Familjen är hur trevlig som helst!! Mamman är så jävla bra och väldigt ungdomlig av sig. Pappan är en typisk amerikansk pappa som har koll på allt, fixar allt och är en bra försörjare (även om mamman har ett bra jobb hon också). Barnen är hur gulliga som helt. Lexie är jätte uppspelt över att jag är här och ska imponera på mig hela tiden. Peter är mest blyg men ett riktigt charmtroll! Höll dock nästan på att börja gråta när jag gav Sverige tröjorna jag köpt till dem och Peter säger: I don´t want this, I might even trough it in the trash! Blev lite chockad av den kommentaren men svarade: Oh don´t do that. That would make me sad.
Så svarade han lite förnämet: Okey I wont but I never gonna ware it! My favourite country is Germany! (Deras förra nanny kom därifrån) Så jag fick ju svara att: that´s okey.. men det var inte alls ok. Jag blev jätteledsen haha!
Jaja. Känner mig ganska ensam för tillfället. Är i behov av jämnåriga i umgås med just nu. Hade varit extra skönt med en svensk dessutom! TOVE JAG TÄNKTE RING DIG IKVÄLL MEN DET BLEV FÖR SENT. NU ORKAR JAG INTE. RInger imorogn kanske:)
Förresten. Husen här i detta omådet är de fetaste jävla husen jag sett i hela mitt liv. Tänk er de där jätte villorna på Tågaborg men lägg till det dubbla så har ni husen här! Ska fota och lägga ut så ni får se. Det är helt galet alltså och det är bara 1 familj/ hus!!!
Från det ena till det andra. De första dagarna här har jag ju tillbringat på en skola. Tänkte bara informera er om att jag hade 39 graders feber på tisdagen och 38 onsdagen. Hm.. med det sagt ville jag väl bara skapa lite empati!
Saknar er alla så enormt mycket! Ibland så mycket att jag inte tror jag fixar det här. Men det går nog över när jag väl kommer in i det!
Hoppas alla har det bra! Förlåt att jag inte kunnat höra av mig till alla! Det är helt enkelt för dyrt!

PUSS på er!!!!!!

Har ju glömt att berätta..

För ett par veckor sedan fick jag ett packet hemskickat via Fedex från familjen i USA. Kände för att visa er vad jag fick!



Blev så himla glad att barnen längtar efter mig och inte bara föräldrarna! Och dessutom känns det skithäftigt att en familj på andra sidan jorden sitter och väntar och längtar tills att jag ska komma till dem!:) LÄNGTAR!

Resepartners.nu

Kul, kul, kul! Jag har fått resebuddies! Jag trodde att det bara är jag som flyger från Köpenhamn nu på måndag, men det är två tjejer till som gör det! Känns tryggare om man inte är helt ensam.. och kul, kul, kul..!
Anna och Emma heter de och dom ska vara mina!


Bilder

Denna helgen var det full fart hela tiden. Och faktiskt har jag lyckats fånga det på bild:

Torsdag:
     
dans                             Utposten         Det slutar alltid med poser på toaletten för oss

Fredag:

                  
Hos Rebecca        Jag hänger bara med ultimata dansare    Naddamaud

Lördag:

     
Det var menat att vi skulle ta det lugnt... men vi hamnade poseandes på toan ändå..

RSS 2.0