Onsdag

En riktig slapp dag idag.. suttit inne hela dagen och kollat upp vad som behöver fixas inför min förlängning här, läst igenom alla papper från Silver Bay Albany där jag ska åka på en helgkurs i slutet av oktober och tagit reda på vad jag behöver skicka till huvudkontoret i Boston för att kunna åka hem och hälsa på och sedan kunna komma tillbaka in i landet igen.

I vanliga fall hade jag tyckt att detta var ett nödvändigt ont att behöva göra och blivit uttråkad över att behöva sitta inne halva dagen, men idag har det faktiskt varit rätt skönt att låta sig själv sitta inne och ta reda på såna här saker i lugn och ro..

Snart ska jag iväg och hämta upp Peter (Lexi har en playdate direkt efter skolan idag hos en kompis) sen blir det tennislektion för den lilla charmknutten. Ska bli skönt att sitta ute en timme och titta på och få lite frisk luft.

Ikväll ska jag fika på Starbucks med tjejerna.. hoppas att så många som möjligt av de nya följer med så man får tillfälle att träffa dem alla. Har kommit hur många nya som helst senaste månaden.. typ 5-7 stycken. Kul med så många nya, men känner mig ändå lite ensam här borta nu.. Maria och Angelica åkte hem till Sverige igår och Carro har bestämmt sig för att avbryta sitt år så hon åker inom 3 veckors tid.. Carolina har jag inte träffat på år och dar känns det som och i helgen ska jag på avskedsmiddag för Ida och Madde (två tjejer vi festat en del med) och nyligen åkte både Ann och Jonna hem..

 



 

Maria och Carro, jag kommer sakner er som SAAADAN!!!


Carolina, vi MÅSTE ses SNART!!


USCH..

..vad tomt det är här nu utan mamma! Släppte precis av henne på flygplatsen och det är som Jennifer säger; Det känns alltid hårdare att bli lämnad än att lämna!

Har haft 10 intensiva men underbart mysiga dagar med underbara mamma! Har hunnit med en väldans massa turistande även om jag jobbat i veckan. Utöver lördagen var vi ju i fredes upp i Empire State Building och igår var vi på American Museum of Natural History, ni vet museet som En natt på museet spelades in.
Riktigt fint och absolut sevärt!!!:)








Saknar dig redan mamma, men vi ses ju till jul!:)


Turistlördag.

Ja idag har det varit en riktig turistdag i den stora staden!

Började dagen med att besöka platsen där World Trade Center stod. Är inte så värst mycket att se för hela området är inhängat och det är omöjligt att kika in. Allt man ser är alltså bara en massa lyftkranar.. En byggarbetsplats är väl inte direkt den bästa turistattraktionen. Dock mäktigt att se minnesflaggor men namnen på alla som dog och vara på platsen där så mycket tragedi ägt rum.. svårt att tänka sig!

Tog oss vidare ner mot hamnen för att därifrån ta en färja som gick en runda runt downtown. Vad vi var ute efter var att få se frihetsgudinnan. Och visst var hon där alltid! Stor och ståtlig i all sin glans!
Rundturen varade en timme och efter det tog vi oss till Brooklyn Bridge för att promenera fram och tillbaka.. Mer rogivande än vad det låter:) Betydligt!

Dags för mat. Beställde en seg kotlett som enligt mig var i det "medium"aste laget. Resten var supergott!!

Efteråt tog vi en promenad i Central Park i skymningen och just när man inte trodde att kvällen kunde få en högre mysfaktor börjar några duktiga gatumusikanter spela Dreamer av John Lennon!

I <3 NY!

 


Veckan med mamma (i bilder)

Lördags:


Mamma på Time Square


Våra jättedrinkar och vår gemensamma jättedessert! Applebees (restaurang) i NY.

Söndags:


Middag på en uteservering, NY.

Tisdags:


Kladdkake-bakning med ungarna






Vem har snyggast stil? Jag röstar: Filippa!

Onsdags:


Var på promenad i ett naturreservat här i närheten







Torsdags:


Hopp i trampolinen:)

Idag, fredag:

Shopping och lunch i Ridgewood

Nu har alltså mer än en vecka gått sedan moderkakan kom hit! Tiden går snabbt när man har roligt:) Men vi har hela helgen framför oss fullproppad med en massa turistmål.
Snart ska vi åka in till stan för att åka upp i Empire State Buildning. Sen får vi se vad klockan blir..

Godnatt Sverige!

 


Update

Då har mamma snart hunnit vara här i hela 2 dagar! Tiden går ruskigt fort.

En kram från mamma är som inget annat.. Var underbart med första mammakramen på ca 7 månader! Klockan 11 på kvällen anlände hon så efter en timmes cacha-upp-prat och ett snabbt möte med mina värdföräldrar kändes huvudkudden skönare och mer inbjudande än någonsin.. framför allt för moderkakan.
Dagen därpå, igår, tog vi bilen för en liten rundtur i området. Rundturen slutade på Garden State Plaza Mall. På kvällen fick mamma prova på sushi för första gången som jag hade lovat att bjuda henne på (en del av hennes försenade födelsedagspresent). Sushin fick betyget 3.5 av 5 så definitvit helt godkänt! Första gången jag provade det gav jag det nog bara en 2:a, MAX!
Efter vårt resaurangbesök gick vi och kollade Love Happens på bio. Mycket bra film faktiskt! Om vi väl är inne på det här med poängsystem kan jag väl ge den en 4 av 5. Trodde att det skulle vara en av alla dessa förutsägbara kärleksfilmer men denna var både rolig, sorglig och tänka vilket visade sig vara en mycket bra kombination!

 

Nu har vi precis varit ute och gått en promenad och sen blir det nog Palisades Mall för lite shopping för mammas del. Ikväll ska vi nog in till stan och äta middag. Var, när och hur det återstår att se!

Vi har det i alla fall hur mysigt som helst!:)

 

Kram på er där hemma! Och till alla i "ängelsholmsgänget"; Ha en jävulsk fets ikväll och festa för mig!!


Mamma mu é dé du?

På torsdag kommer moderkakan och hälsar på Miss. Foster. Det betyder att mamma kommer hit och hälsar på på torsdag!:D Det är vad vi kallar varandra. Jag henne för moderkaka och hon mig för Miss. Foster.

12 på natten kommer stackaren hit efter att ha behövt vara vaken i ca 24 timmar. Och hon ska sova på mitt rum! Inget gästrum här inte!!:) Myyyys!


 


djupt

Har tänkt på en sak..

Undrar vad det är som gör att någonting smakar bra för vissa människor och för andra inte. Hur tex. paprika kan smaka så äckligt i min mun men så gott för andra.
Är det så att det smakar helt annorlunda från mun till mun, smaklökar till smaklökar.. eller är det så att det smakar likadant för alla men att jag helt enkelt inte gillar smaken?

Vad tror ni?


Saknar dig också Staffan!:)

Vet ni vad jag saknar från Sverige...

Att cykla!

Långa härliga cykelturer som får röven att värka. Att cykla på en cykelväg. Finns inga cykel/gångvägar här. Det suger..


American Idols nya jurymedlem

Som ni alla säkert redan vet kommer inte längre Paula Abdul vara jury i American Idol. På radion alldeles nyss fick jag höra vem ersättaren är. Ingen mindre än Ellen DeGeneres! Tycke att hon var ett skitbra val och tror att hon kommer locka många tittare! Vet att i alla fall Jag kommer vilja se det just på grund av henne.
Själv sa hon att i slutändan är det faktiskt det amerikanska folket, och inte en massa musikexperter och -producenter som bestämmer vem som blir en framgångsrik artist. Hon hoppas att hon ska kunna stå för alla röster där henna och ser på det hela som en person som skulle vilja gå och köpa musiken, som den icke musikexperten hon faktiskt är..  


Såja.. lite updates from the states! Vad tycker ni?:)



Helgen i bilder

Orkar inte skriva om hela helgen, kommer bli så jävla mycket. Ni får den i bilder istället:


Fredag:


Min första baseball-game. Världens tråkigaste sport. Händer mer på läktarna på de ca 2-3 timmarna man är där.
Var där med Anna.A och hennes hostfamily.

Efteråt åkte vi till en bar och tog det vääldit lugnt, här i Jersey.

Lördag:
Jag och Anna åker in till Anna.S som bor på manhattan.

Anna.S, Anna.A och Jag på Anna.S´s supermysiga balkong.


 

Usikten från båda håll.

 

På kvällen blev det förfest hos Anna.


Anna, Anna, Carolina


Johannes, Filippa, Caroline och Anna


Jag och den nya tjejen Malin

Efteråt blev det Nikki Beach.

Söndag:

Bakishäng.



Mumma!

På kvällen gick jag, Anna och Anna ut igen. Filippa var tyvärr tvungen att åka hem eftersom hon var tvungen att jobba i måndes.


Hamnade på en tom bar klockan halv 4 på morgonen efter en massa snackande och drickande hemma hos Anna, tillsammans med Alex en trevlig kille vi träffat på Nikki kvällen innan. Han och Anna.A hockade och Anna.S hockade upp med en annan kille hon fick för sig att möta upp så....

..vad som blev över var Nalle Puh.

Inte förrän 8 på morgonen slutade kvällen. BÄSTA helgen på länge!:)


Full fart

Igår mötte jag, Anna och Filippa upp Steve (ni vet killen som bott i mitt hus) och Chris och deras två kompisar. Chris fyller år imorgon så de skulle väl småfira honom lite i förväg antar jag..
Satt på the Office i Ridgewood och drack några öl med lite falsk-sjungande karaoke i bakgrunden. Blir snack om att vi ska ställa upp och sjunga själva också och när jag sa Ill do it if Steve does it!! kunde han ju inte banga, så vi ställde upp med låten summer of 69. Visade sig att Steve inte alls kunde den låten så det blev jag som ensam fick stå där och sjunga..
Trots min horribla sångröst (mycket värre än alla andra som tidigare ställt upp) verkade det uppskattat konstigt nog:)

 

Blir mycket fest i helgen. Ikväll ska jag på Baseball med Anna, sen drar vi ut i Jersey. Förhoppningsvis blir det ganska lugnt för imorgon bär det av till city. Har lärt känna en tjej som nyss kommit hit som bor MITT INNE på Manhattan! 21st 6 ave i ett penthouse!! Snacka om lyx att få bo där! Inde nog med det.. i helgen reser hennes vföräldrar iväg och de sa till henne att hon kunde få göra vad hon ville i lägeheten så länge de var borta! FEST ELLER!?!? JAJJEMÄN!! Ska bli så jävla kul!! Sen bär det av till Nikki Beach!:)

Måste ha hjälp att hitta ngt att ha på mig dock. Har hittat dessa APsnygga sammetsskorna på Forever21 så de vill jag def. ha på mig.

 Frågan är bara vad jag ska ha för klänning till. Vad tycker ni?



   

1.                        2.                eller     3?






På måndag är det laborday, vilket innebär att alla är lediga, inklusive mig så då hade det varit kul att gå ut i NY. Har hört att söndagen är den nya lördagen här då alla New Yorkers går ut eftersom de inte pallar med alla turister som går ut på helgerna.. Men iofs.. är alla lediga på måndag lär väl söndagen vara smockad med turister ändå.. Får se hur det blir!:)

Ha En UUUUUNderbar Kräftis Ikväll Alla Mina UUUUUnderbara vänner! Ni anar inte hur gärna jag hade velat vara där!!

Puss!!


Goodbye my lover, goodbye my friend, you have been the one, you have been the one for me!

Okey jag kanske överdramatiserar det hela en aning, men idag är dagen vår kära Maria lämnar oss. Hon åker ikväll för att ta flyget inatt till San Diego vilket följs av 3 veckors resande hit och dit i USA. Sedan kommer hon tillbaka hit för ett par dagar för att sedan flyga tillbaka till Sverige för gott.
Nu är hon påväg hit för en sista tvtittar-kväll i min källare, tillsammans! BUHU! Ingen mer "Maria Lindberg" på mobilen.. fick ett meddelande idag att det namnet kunde bytas ut mot "Laura". Ännu mera BUHU! Ingen svensk vän till granne längre som jag kan gå över till om jag inte har något att göra, måste panik-låna något eller ja till exempel.. låst ute mig och helt enkelt inte har någon annanstans att ta vägen!



Det kommer bli tomt utan dig!!!


Skolstart

Imorgon sätter skolorna igång för alla små knattar och jag har nog aldrig sett fram emot en skolstart mer än denna! Skolstarten innebär för min del jobbdagar från 14.30-18.30 varje dag, för nu börjar minstingen här hemma i KINDERGARTEN och går därmed hela dagar precis som Lexi!
Även om jag haft det ganska bra vid poolen hela sommaren har mina lata dagar under solen tagit ut sin rätt för dagarna fylls ändå med: "Peter, stop wineing!" "Lexi stop teasing Peter!" "No its not time for a snack yet, youre gonna have to wait!" "No Lexi your not starving, the children i Africa are starving!" "Peter dont hit Lexi just because youre loosing in Ping Pong!" "Guys, time for sunblock!" Stand still please.. stand still... STAND STILL.. STAND STILL... STAND STILL!!" Ja, ni fattar... blir ganska tröttsamt.


D
et har plötsligt slagit till och blivit hiskeligt kallt här! Förra veckan var det steka-under-solen-värme och så nu helt plötsligt är det kallt. Inte så farligt på dagarna, men på kvällarna runt 20.00 så fort solen är på väg ner blir det askallt. Var ute igår i jeans, linne och kofta och gick och hackade tänder igårkväll.. USCH.. vi som har gått i bara klänningar natten lång ute i NY, nu är det slut på det. Jennifer tror dock att det kommer bli varmare iegn innan hösten kommer på riktigt. Jag hoppas hon har rätt!


E
n sak till. Ni vet det säkert reda allihopa, men vill få det bekräftat. Jag kommer hem till underbara Sverige och framförallt underbara ER för att fira jul!:D Längtar som fan! Exakt datum är inte satt än men kommer hem innan julafton och åker precis innan nyårsafton. Ska bli såååå kul att träffa er alla. Planera FEDEFERRE med mig på juldagen!


KRAMAR!


Mamma Mia!!



Lilla Lexi har börjat på Cherleeding och idag fick hon med sig hem sin dräkt efter träningen. Så söt!!!

Var och åt sushi en sista gång med Maria. Hon åker på sin resa på onsdagkväll för att efter det åka tillbaka till Sverige. Som ersättare för min underbara Maria kommer en tysk.. BUHU! Hoppas hon ändå är trevlig och inte som alla andra tyskar (inte alla, jag ska försöka sluta dra alla över en kam, men de är faktiskt ganska tråkiga de jag träffat på...)

Kommer sakna dig!!!

 

Idag fick jag reda på vad jag kommer få i födelsedagspresent! Familjen kommer ta mig till en Brodway-show. Ingen mindre än Mamma Mia!:D WOHO!! Så jävla gött, har velat gå men det är så satans dyrt!! Tror de ligger på typ $100/biljett. Nu slipper jag ora mig över det!!:D
Anledningen till att jag fick reda på det redan nu var för att Lexi inte kunde hålla sig, hon har hållt på att försäga sig i flera dagar nu! haha! Dessutom ville de säga till i god tid så att jag inte bokade upp mig för annat. 4 oktober är det satt, eftersom de är på Disney World när jag fyller år. 


Tyckte denna bilden på Natha var så söt, så jag var tvungen att lägga upp den!

Puss!


RSS 2.0