Glad Midsommar Sverige!

Visste ni att en av världens största midsommarfester äger rum här i NYC med dess 20.000 svenska invånare/turister.

Kvällen inleds med en stor "fest" i Battery Park där de bjuds på midsommarmat, dans kring midsommarstången och blommor att kunna knyta sin egen midsommarkrans av. För att inte tala om alla de 100-tals svenskar som samlas här mellan 5-8 p.m för att tillsammans ta del av vår? (iaf min) favorithögtid!

Senare på kvällen/natten blir det (klubb)dans till svensk musik med cider och piggelinshottar i svenskt sällskap på Amnesia. Mange Schmidt kommer uppträda i dagen till ära och kan det egentligen bli mer glassigt än så?

Mellan Battery Park och Amnesia har vi bokat bord på Smörgås - en svensk restaurang i den stora staden där vi ska ta del av ett tvättäkta midsommarbord!

Kan kanske tyckas att det är lite väl mycket svenskt här nu mitt i världens huvudstad, men va fan DET ÄR MIDSOMMAR! :D


Påväg till midsommarfesten förra året.


Vårt eget lilla midsommarbord


Lika som bär!

Medan Staffan var här introducerade han mig för programmet Ballar av stål som jag lyckats missa när jag varit här och varje gång "Förargelseväckande Fredrik" kom ut på scen börjar vi båda asgarva för han är så hiskeligt lik vår vän Joakim Olsson!! Från sidan skulle jag nästan kunna tro att det var Jocke som satt där i soffan och hela hans ironiska sätt är detsamma!


Jocke?


Förargelseväckande Fredrik?Haha, så jävla likt Jocke eller!?

And so he was gone..

Då var prinsen på väg tillbaka hem efter 12 blixtsnabba dagar!

Känns såklart lite sorgligt att släppa iväg honom och som vanligt väldigt ensamt och tomt - som det gör varje gång någon varit här och hälsat på! Men denna gången är nog den gången som varit enklast att säga hej då; Sista gången vi blir tvungna att säga hejdå (förhoppningsvis) och denna gången är vi ifrån varandra den kortaste tiden vi varit på 1,5 år!

Vi har haft jättemysigt de dagar han varit här i alla fall så just nu får jag nöja mig med det och vara tacksam över att jag har mina fantastiska vänner här som kan fylla ut ensamheten:)

Bara 2,5 månader kvar och i vanliga fall skulle jag ha fet ångest över det, men just nu är det blandade känslor. Det jag ska göra nu är att njuta till 110% och ta vara på mina sista månader här.. så ses vi i september:)


Vårvecka? Vår vecka - sommarvecka!

Blir rätt dåligt med uppdateringarna såhär när man har besök.. Vill bara informera er alla om att vi har det bra och vi har försökt utforska lilla New Jersey allt vad vi kan eftersom vi inte haft mycket tid att ta oss in till stan då jag jobbat..

Har blivit Mall, minigolf, restaurangbesök, housepartys, poolhäng och en hel del tennis.. Idag vann jag för första gången!!!! WOHO, och Staffan har inte fått pikar om det på hela dagen.. Vad har hänt?! Ni får det här istället; JAG VANN, JAG VANN, JAG VANN!!! NA-na-na-na-na-na, JAG VANN!:D

 

Som Johan Glans skulle säga: "Jag är mogen."

Idag blir det fest såklart! Förfest i Hoboken sen Empire Hotel rooftop party eller Juliet.
Imorgon blir det nog bakis-poolhäng följt av ännu en utgång - Hudson Terrace där Adam Tensta uppträder.
På söndag lutar det åt vattenpark hela dagen! Kul, kul, kul!!:)

Hoppas ni får en superhelg!

Ni följer väl min blogg som Mystery Rock Chick? (klicka på rubrikerna för att läsa hela inläggen)

 
På Brooklyn Bridge

 

På Red Lobster. Ingen god mat, gå inte dit.


HEY - you look kinda cute

Har varit en mycket bra helg!!

Fredagen inleddes av ett sms av min värdpappa där han sa att jag var ledig för dagen. Det tackar vi för! Så vi åkte och spelade tennis i 2 timmar. Jag fick stryk alla tre matcherna, men det var ändå väldigt jämnt så jag är nöjd. (Trodde ni någonsin ni skulle få höra en sån mening från mig när det gäller sport och tävling? Är ganska förvånad själv..) Men innan fick jag stryk ganska överlägset och nu kan jag ändå ge Staffan en match, så där har vi väl anledningen till det!

På kvällen tog vi oss hem till Josef för förfest och därefter gick vi till Nikki Beach för ytterligare en lyckad kväll. Senare drog vi vidare till Empire Hotel Rooftop Bar.

Igår (lördag) gick vi och tittade på Lexis uppvisningsdans och efter att kollat matchen mellan England-USA gick vi ut och åt med Camilla och sen åkte vi på ett typiskt amerikanskt houseparty med beerpong, BBQ och hela köret. Var riktigt trevligt faktiskt!

Idag har vi inte gjort så mycket mer än lekt med barnen - men det tar på krafterna vill jag lova!!
Snart ska vi iväg på en bar för att käka lite och passa på och titta Tyskland-Auralien (som faktiskt redan börjat).
Ikväll blir det middag med familjen och kanske poolparty i Jersey city!


Fint besök

IDAG KOMMER STAFFAN!:D Vi har verkligen ingenting planerat mer än möjligtvis ett besök på ett vattenland denna eller nästa helg, tycker det är rätt skönt faktiskt! Dessutom jobbar jag så det kommer bli lugnt - men mys!:)


D
etta kommer jag fira genom att inleda dagen med tennis!

 


Här har vi honom - min man i egen person


Utförsäljning

Var meningen att jag och Camilla skulle spelat tennis imorse, men med gråa tunga moln på himlen bestämde vi oss för att åka till Westwood (en mysig liten stad i stil med Ängelholm) för att köpa armband i en charmig liten affär där det var utförsäljning. Alla dessa armbanden köpte jag för $25 = ca 200 sek!:)


Väldigt nöjd är jag måste jag säga!Kärt återseende!

I fredags träffade jag äntligen Victor & Rebecca!:D

Vi möttes upp vid Pennstation sen tog vi oss ner till The Village och letade upp en mysig restaurang med supergod mat! Var jättekul att catcha upp med dem och efter vi ätit tog vi oss till Cooper bar där vi drack på av de nästan gratis drinkarna!
Därefter fick även Victor och Rebecca ta del av det fantastiska Nikki Beach och jag tror de blev ganska imponerade över mitt (ute)liv jag lever här. Hade jätteroligt, mycket pga mitt svenska besök!:D


På restaurangen


På Cooper 35


På Nikki Beach

Igår var jag på bio med Camilla och Angelica och tittade på Prince of Persia. Väldigt bra film! Man hade ingen aning om vad som skulle hända, känns som det är ganska ovanligt för filmer nu för tiden, så den rekommenderar jag verkligen! Sen är det ju ett stort plus att Jake Gyllenhaal är så sjukt jääävla, fantastiskt het i sina muskler, några väl valda utplacerade ärr och långa hår!! ;D


PMS besvär

Idag är jag på så dåligt humör, ni vet så det känns som att ingeting någonsin kommer få en positiv igen. Skönt att kunna skylla på PMS för utan anledning till mitt humör hade jag nog blivit rädd för mig själv.
Spelade tennis med Sofia imorse - gick åt helvete. Slängde racket i marken och vi var tvungna att avsluta efter 45 minuter annars hade jag nog inte haft nått rack kvar.

Till roligare saker!

Ni ska inte behöva sitta och lyssna (läs läsa) på mina beklagelser, jag har faktiskt all anledning egentligen till att vara på topp:
I lördags kom Caroline Nilsson på besök till den stora staden så i söndags mötte jag upp henne och hennes kompisar och gick ut och festade. VÄLDIGT kul att träffa henne!
Igår kom ju Victor och Rebecca på besök så jag hoppas de hör av sig så snart som möjligt så vi kan ses:D Ser jag verkligen fram emot!
Sist med inte minst kommer Staffan och hälsar på nästa lördag för att stanna i 10 dagar! Ska bli rätt underbart faktiskt att träffa min karl igen;)

Har varit lite dåligt med skrivandet på sistonde men läs min blogg via radion här också, där skriver jag 2 gånger i veckan om alla festligheter som händer i veckorna!
I love this city


RSS 2.0