Ät dyrt och bra eller billigt skit. Hur fan ska alla fattiga studenter överleva!?

När jag ska handla mat känner jag mig helt handfallen. Speciellt nu när jag är i Lund och man får stå för allt inhandlande själv. Vad kan man köpa egentligen? Det finns ju tillsattser och konserveringsmedel och skit och mög i all jävla mat.. Du får inte dricka juice för där finns det sötningsmedel, mjölk ska du bara dricka om du är barn, kolhydrater ska du bara äta om du är elitidrottsman/kvinna, var noga med att köp äkta påläggskorv- och skinka för annars består den av 50% fett, fiskpinnar består knappt av fisk, köttbullar är rester och köp för fan inte några färdigrätter för där finns det alldeldes för mycket konserveringsmedel! 
Ännu värre blev det igår då detta fanns på Aftonbladets förstasida:

De värsta fuskprodukterna
Saft Halten av frukt och bär kan vara precis hur låg som helst i saft. Bobs blandsaft svart vinbär innehåller till exempel bara två procent svarta vinbär. Och Fun Light, som inte ens får klassas som just saft, består enbart av tillsatser och vatten.
Glass Äkta glass består av grädde eller mjölk, socker och ägg. Men varianterna i frysdiskarna består också till 50 procent av luft, och en kombination av bland annat vegetabiliskt fett, fettsyror och aromämnen.
Fiskpinnar De flesta varianterna har bara 50 procent fisk i sina pinnar. En av de bästa är Findus, med 61 procent. Resten, alltså drygt hälften av innehållet, är den tjocka paneringen, fylld av anonyma arom- och stärkelsetillsatser.
Kyckling
Över en miljon svenska kycklingar är varje år så illa medfarna under sin uppfödning att de inte kan bli mat, eller ens smuliga delar i nuggets. Landets enda kravmärkta kyckling kommer från Bosarp i Skåne.
Bröd I stort sett alla av de hundratals brödprodukterna i affären är i grund och botten samma fuskproducerade bröd, fullt av konstiga tillsatser. Ett bra bröd ska vara tungt, och helst innehålla bara fyra ingredienser: surdeg, vatten, rågmjöl och salt.
Odlad – rosa lax En kombination som inte går ihop. Odlad lax är av naturen grå, men klassas som hopplös att sälja. Därför färgas den. Välj i stället kravgodkänd lax utan färgämnen.
Skinka består av sönderhackat muskelkött från grisben, som har blandats i en stor tumlare tillsammans med bland annat aromämnen, vatten och konserveringsmedel. Vill charkföretaget få den att se mer äkta ut lägger man ibland en fettrand runt formen. Att köpa över disk är ingen garanti för att skinkan håller måttet. Dock är sannolikheten större för rökt än kokt.
Kaviar Består av torskrom och potatisflingor färgade med tomatpuré. Lägst romhalt – och flest tillsatser – hittar man i Kalles randiga tub.
Falukorv I princip all falukorv på marknaden innehåller minst en tredjedel vatten – och stabiliseringsmedel som tidigare var förbjudna – för att den inte ska ramla isär.
Kaffebröd Pågens crémefyllda muffins har, vid sidan om de klassiska ingredienserna, även ett flertal aromämnen och brun karamellfärg för att få fram den rätta chokladfärgen.

Jag ger upp. Jag ska bli vegeterian. Och vegan. Jag ska inte ens äta frukt för den sägs vara levande. Jag ska hålla mig till grönsaker. Men då kommer det väl ut att alla grönsöker är besprutade..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0